Türkiye Haber Girişi : 13 Şubat 2016 11:00

Hainler 20 ülkeden silah desteği almış!

Hainler 20 ülkeden silah desteği almış!
Resmi raporlara göre, PYD'ye yapılan silah yardımı terör örgütüne yaradı.
Erzurumajans-Terör örgütü PKK'nın kullandığı silahlarla ilgili yapılan araştırma korkunç gerçeği ortaya çıkardı Hainlerin, 20'ye yakın ülkeden silah desteği aldığı belirlendi.

Sözcü gazetesinden Saygı Özötürk'ün haberine göre ABD ve bazı Avrupa Birliği ülkelerinin Suriye'de PYD ve onun silahlı kanadı YPG'ye yaptığı silah yardımı, en çok terör örgütü PKK'nın işine yaradı. Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı mücadele için dağıtılan silahların bir kısmı Türkiye topraklarına geçirildi ve bunların "yaz tertiplenmesi" sırasında teröristler tarafından kullanıma hazır hale getirileceği saptandı. Bu arada terör örgütü PKK tarafından kullanılan silahlarla ilgili olarak geniş çaplı bir araştırma yapıldı. Silah ve mühimmatın menşei, cinsi, sayıları, mukayeseli dağılımı, örgütlerin bu malzemeleri edinme yol ve yöntemleriyle ilgili yapılan araştırmalar, örgütün 20'ye yakın ülkeden değişik yollarla destek gördüğünü ortaya koydu. Aralarında zırh delici Zagros başta olmak üzere Almanların peşmergelere verdiği Milan füzelerini de PKK kullanmaya başladı.

ABD, ALMANYA, İTALYA, İNGİLTERE, İSPANYA...

Değişik ülkeler tarafından üretilen ve terör örgütlerinin vazgeçilmez unsuru olan silah ve mühimmat PKK'nın eline kontrolsüz olarak ulaşıyor. Resmi raporda bu durum şöyle yer aldı:

- Hafif silahların çoğunluğu, Rusya, eski Doğu Bloku ülkeleri ile Çin kaynaklı.
- Bir kısım silahlar ise Almanya, İtalya, İngiltere, İspanya, Amerika menşeli.
- Emniyet gerekçesiyle yerinde imha edilen mayınların büyük çoğunluğu İtalya menşeli.
- Plastik patlayıcılar Portekiz menşeli.
- İran-Irak savaşı döneminde her iki tarafın sınırlarına döşediği mayınlar da örgüt açısından önemli patlayıcı madde kaynağı.

ÖRGÜT, SAM-7, STRELLA, İGLA KULLANIYOR

PKK'nın, önemli ölçüde füze aldığı da saptandı. Bu durum resmi belgede şöyle açıklandı: "Mevcut füzelerin, 'SA' (yerden-havaya) olarak tanınan çeşitli versiyonlarından (SAM-7, Strella, İgla) oluştuğu söylenebilir. Bu füzeler başta Rusya, Ermenistan olmak üzere eski Doğu Bloku ülkeleri ile İran ve Suriye menşeli.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "Cizre'de operasyonlar bitti" açıklamasına rağmen, asker ve polis ilçeden ayrılmadı. Ev ev aramalar yapıldıktan sonra vatandaşların girişleri sağlanacak. Cizre'deki 23 numaralı binanın esrarı da çözüldü. Bu binadan yan binalara uzanan toplam 150 metrelik bir tünel bulundu. Askeri yetkililer SÖZCÜ'ye şunları söyledi: "Bu binadan ateş edildikten sonra diğer binalara geçiş yapıldığı anlaşıldı. Buradan 15-20 ceset daha çıkabilir."

(Sözcü)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.