Kültür-Sanat Haber Girişi : 22 Şubat 2015 23:20

Halk Oyunları yarışması yapıldı

Halk Oyunları yarışması yapıldı
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Erzurum İl Temsilciliği tarafından kulüplerarası Halk Oyunları il birinciliği GHSİM ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da okullararası halk oyunları yarışması yapıldı,
Erzurumajans-Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Erzurum İl Temsilciliği tarafından kulüplerarası Halk Oyunları il birinciliği GHSİM ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da okullararası halk oyunları yarışması yapıldı.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapılan Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında 21 takım yarıştı. Kazım Karabekir Spor Salonu'nun tribünleri doldu. 7'den 70'e halk, barcıların ve zeybek havası sunan ekiplerin gösterilerini büyük bir ilgi ile izledi. Yol-İş Sendikası Başkanı Hakkı Kasil, Halk Oyunları Derneği Başkanı Cahit Alparmak, Yönetim Kurulu Üyesi Alaaddin Öğdüm, Suat Alagöz ile diğer davetliler ve Halk Oyunları İl Temsilcisi Lütfi Dursun ile MHK İl Başkanı İlhami Kaya'nın da izlediği yarışmalarda okullarda yıldızlar kategorisinde Söğütlü Ortaokulu birincilik kürsüsüne çıkarken, Horasan Fehmi Bilge Ortaokulu ikinci oldu. Gençlerde Atatürk Anadolu Lisesi birinci olurken, Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi ikinci, Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Düzenlemeli dalda ise Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi, bayan bar ekibi takımı Erzurum bayan halk oyunları gösterisi ile şampiyon oldu. Kulüplerarası yarışmada ise miniklerde ve yıldızlarda Palandöken Belediyesi Bar Ekipleri birinci oldu. Gençlerde bayanlarda Yolspor, erkeklerde ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi EBFAD birincilik kürsüsüne çıktı. Büyüklerde de EBFAD şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Dereceye giren ekiplerin kupa ve madalyaları Halk Oyunları İl Temsilcisi Lütfi Dursun ile diğer davetliler tarafından verildi. Halk Oyunları Erzurum İl Temsilcisi Lütfi Dursun, yarışmaya katılan tüm ekiplere teşekkür ederken, dereceye giren takımlara grup ve Türkiye şampiyonalarında başarı dileğinde bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.