Sağlık Haber Girişi : 04 Ekim 2017 16:15

Hamile kadının midesinin yüzde 85'i yapılan ameliyatla alındı

Hamile kadının midesinin yüzde 85'i yapılan ameliyatla alındı
Mide kanseri tanısı konulan, 5 ay 2 haftalık hamile kadının midesinin yüzde 85'i yapılan ameliyatla alındı.
Erzurumajans-Mide kanseri tanısı konulan, 5 ay 2 haftalık hamile kadının midesinin yüzde 85'i yapılan ameliyatla alındı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarılı bir ameliyat gerçekleştirilerek hamile kadının midesinin yüzde 85'i yapılan ameliyatla alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren Cerrahi Onkoloji Kliniği Doktoru Op. Dr. Mehmet Hamdi Sakarya, "Gebelik esnasında mide kanseri görülmesi oldukça nadir rastlanılan bir durumdur. Bugüne kadar literatüre bildirilmiş vaka sayısı dünyada 146 tane olup biz 147. vakayı tespit ettik. Hastamız bize geldiğinde yaptığımız tetkik ve incelemelerde tespit ettik. Ameliyat için bir risk vardı 4 çocuk annesi ve yeni bir bebeğe 5 ay 2 haftalık hamileydi. Gerekli araştırma ve izinleri aldıktan sonra hamile bir kadına Türkiye'de ilk olacak bu müdahale için hazırlıklarımızı yaptık. Hastamızı ameliyata aldık. Başarılı geçen bir operasyon neticesinde annenin midesinin yüzde 85 ini alarak hastaya ve bebeğe hiç bir zarar vermeden ikisini de sağlıklı bir şekilde klinik iyileşme sürecini tamamladıktan sonra taburcu ettik. Yaptığımız bu operasyonun Türkiye'de ilk, dünyada ise 22 haftalık gebeliğin sonlandırılmadan devamı sağlanarak başarılması noktasında 3'ncü vaka olması ve başarı elde etmemiz bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Bu tür ameliyatlarımızın sayısını her geçen gün daha da geliştirerek yapmaya devam edeceğiz." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.