Hani Takım? Hani Futbol?

BB Erzurumspor'un rakibi ; Transfer yasağı devam eden, yaş ortalaması 20 olan ve bir kaç isim hariç daha önce bu seviyede hiç forma giymemiş oyuculardan kurulu Gaziantepspor'du...

BB Erzurumspor ise ligde bir çok takıma nazaran şartları oldukça üst seviyede ve neredeyse transfer rekoru kırmış bir takım... 

Karşılaşmanın ilk yarısı temposuz geçti.

BB Erzurumspor'un 2 cılız pozisyonu dışında bir pozisyonu yoktu.

İkinci yarıda bambaşka bir BB Erzurumspor izlemeyi beklerken, Mavi Beyazlı ekip kaldığı yerden devam etti. 

Mert Nobre'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Erzurum, 

Harba'nın direkten dönen ve Trtovac'ın çizgi üzerinden çıkan topu haricinde bir varlık gösteremedi ve karşılaşma başladığı gibi 0-0 bitti.

Sezon başından yazdığım ilk yazının son cümlesi " Bu takım zor kaybeder zor kazanır" dı... Haftalar ilerledikçe maalesef gidişat beni haklı çıkarıyor. 

Bunun sebebi aslında  çok açık.

Geçtiğimiz hafta Samsunspor maçında attığımız golden hemen sonra 3 lü ön liberoya dönerek 2 puan nasıl bırakıldıysa dün akşamda bunun bir benzeri yaşandı. 

Ligin en zayıf rakibine karşı oynuyorsunuz ancak müdahale defansif olarak geliyor... Scuk çıkıyor Abdülkadir giriyor. Yani bir ön libero çıkıp diğeri giriyor. 

Peki ben sıradan bir taraftar olarak Müsadenizle soruyorum ;

1- O bölgeye yapılan değişiklik futbolda geriden gelerek hangi takıma maç kazandırmış?

2-Bu takım çift forvet oynayamaz diye bizim bilemediğimiz bir yasak mı var?

3-Hücum da kısırlık yaşarken ikinci yarıda Erhan gibi dikine oynayan bir oyuncu yerine neden defansif bir oyuncu (Abdülkadir)

BB Erzurumspor'un en etkili atağı 78.dakikada oyuna sonradan giren Hakan'ın bindirmesi sonucu geldi. 

90 dakika boyunca tek bir kanat ve bek organizasyonun yok.

Bek demişken; Tolga'ya bakıyorum (hayal kırıklığı) birde kulüpsüz durumdaki Murat Paluliye bakıyorum içim cız ediyor açıkçası... O dönemde bazı isimler bu kadar kolay harcanamamalı derken bunları kastetmiştik.. 

Gerçi Dört defansif orta saha oyuncusunun olduğu yerde sadece 1 sağ bekin varsa Tolga ya da kızamıyorsun. Çünkü alternatifi yok. 

Bu takımın gözüme çarpan sahadaki bariz  sorunu defansif orta saha oyuncularının hepsinin aynı tip, öne oynayamayan ve oyun kuramayan  düz oyuncular olmasıdır. Kazanılması gereken maçlarda 4 sabit savunma 2 çıkamayan ön libero ve kaleci.... 11 den geriye kalan 4 isimle hücum yapmaya çalışıldığı zaman üçüncü  bölgede etkisiz kalmak kaçınılmaz olur...

Özetle 90 dakika boyunca tek bir organize atağı olmayan sadece ceza sahasına yüksek toplarla etkili olmaya çalışan bir BB Erzurumspor izledik.

Ve maç sonu herkesin kafasındaki soru aynıydı; 

Hani takım? Hani futbol? 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Arif Uruk 01 Ocak 1970 02:00

    Osman Hocâ takımı oynatamıyor

  • aaa 01 Ocak 1970 02:00

    TAKIMIN BAŞINA MUZAFFER BİLAZER GETİRİLMELİ. Çok geç olmadan bu hatadan dönülmeli ve Muzaffer Hoca ile devam edilmeli. Hatta futbol direktörlüğüne de Sadi TEKELİOĞLU getirilmelidir.