Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Ağustos 2014 16:30

Harun Cici Erzurum'a sosyolojik destek sağlayacak

Harun Cici Erzurum'a sosyolojik destek sağlayacak
Dünyaca ünlü kuaför Harun Cici, geçtiğimiz günlerde kendi köyünde düzenlediği festivalle bir ilke imza atarak "sıla-i rahim" vurgusunu yaptı.
Erzurumajans-Erzurumlu olan Harun Cici memleketine çeşitli festivaller yaparak katkıda bulunmaya çalışıyor.Bu gibi etkinlikler daha önce köylerde hiç yapılmamış oradaki vatandaşlarımızında bu tür etkinlik görmeye hakkı vardır diyen cici Ben bir Erzurumlu olarak buralara da el atmak istedim her gönülden destek geldiği taktirde geleneksel hale getirip "sıla-i rahim" vurgusunu pekiştirmek istiyorum.dedi

Dünyaca ünlü kuaför Harun Cici'nin geçen sene aldığı bir kararla, doğduğu topraklar olan Erzurum'un Tortum İlçesi'ne bağlı Alapınar Köyü'nde hayata geçirdiği festival, geçtiğimi günlerde büyük bir coşkuyla gerçekleşmişti. Festival kapsamında bir çok etkinlik yapılmış ve vefa, dayanışma, birliktelik gibi anafikirler üzerinden bir çok mesaj verilmişti.

Bu festivalin sosyolojik boyutunun çok önemli olduğunu değerlendiren Cici, "Bir yıl önce çevre ve insan duyarlılığı üzerinden geliştirdiğimiz bir kararla köyümüzde bir festival yapmayı planladık. Birincisini başlattığımız bu projede toplumsal, sosyolojik dayanışma; kendi köklerimizle, toprağımızda oluşturduğumuz bir 'akraba turizmi' olgusunu yarattık. İslam dininde önemli bir yeri olan 'sıla-i rahim' faktörüne benzer bir anlayışla sosyolojik bağlamda kendi toprağımızla ve insanımızla olan etkileşimi, imeceyi sağlamak ve güçlendirmek adına böyle güzel bir plan yaptık. İlkini düzenlediğimiz bu festivale ilgi oldukça yoğundu ve sonraki senelerde yapacağımız etkinlikleri de daha da büyütme kararı aldık" açıklaması yaptı.

Cici'nin organizasyonunu yaptığı festivale Erzurum İl Kültür Müdürü Fikret Öztürk, Alapınar Köyü'nün yetiştirdiği müzisyenler Volkan Söğüt, Pekin Kara, Mustafa Yalçın, Burhanettin Çoban, Tiyatro oyuncusu Oktay Parlar, köy muhtarı Dursun Ali Söğüt destek vermişti. Ayrıca Harun Cici'nin İstanbul Kadıköy Belediyesi'nde çalışan yeğeni Mehmet Cebe, getirdiği tam bin adet Türk bayrağıyla, Fuat Ateş Usta olarak tanınan aşçı da hazırladığı 1000 kişilik dev cağ kebabı, döner ve pilav yemeğiyle festivale renk katmıştı.

F
estivalin önümüzdeki seneki programında ise daha da geniş organizasyonlar yer alacak ve çok ses getireceğe benziyor.  Taner Kılıç/İzmir
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • harun cici 01 Ocak 1970 02:00

    Duyarliliginiz icin tesekkurler

  • ersin cebe 01 Ocak 1970 02:00

    Elini taşın altına koyup boyle güzel bir organizasyon yaptiğin için nekadar tesekkur etsek azdır . Bizlerin yaninda bulunarak bizleri onure ettin. Bu olayın en buyuk köşe taşı olduğun muhakkak tır saygilar.