İlçeler Haber Girişi : 25 Mayıs 2015 13:56

Hastanede gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı

Hastanede gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı
Oltu Devlet Hastanesinden düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Erzurumajans-Oltu Devlet Hastanesinden düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Oltu Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği hastanede çıkan yangına personel yangın tüpüyle müdahale etti.

Daha sonra katlardaki hastalar itfaiye merdiveni aracılığıyla tahliye edildi.
Devlet Hastanesi Sivil Savunma Şefi Güven Çevik, olası durumlara karşı sivil savunmada görevlendirilen personelin hazır bulunması gerektiğini belirtti.

Çevik, yıl da bir kez yaptıkları tatbikatla sivil savunmada görevli personelin bilgilerini tazelediklerini anlatarak, "Olası durumlarda hiç paniğe kapılmada herkesin görev yerlerine dağılması ve görevini icra etmesi gerekiyor. Tatbikatlarımızda bu konuları ele aldık. Oltu İtfaiye Amirliği'ne de bilgi verdik. İtfaiye ekipleri gelene kadar yangına ilk müdahale yangın tüpleriyle yapıldı. İtfaiye aracı yardımıyla hastaların odalardan tahliyesi yapıldı. Ambulans ve emniyet güçleri de tatbikatta hazır bulundu. Tatbikatımızda görevli olan personelimiz, yangın anında üzerine düşen görevi yerine getirme başarılarını da sergilediler." dedi.

Hastanede yatan hastalar bir an panik yaparak gerçekten yangın olduğunu düşünerek panik yaptılar, daha sonra bunun bir tatbikat olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.