Bölge Haber Girişi : 01 Şubat 2011 00:05

Hedef ilk beş!..

Hedef ilk beş!..
Ukrayna asıllı Türk partneri Aliza Agafonova ile 1,5 yıldır oyunlara hazırlanan Uçar, hedef olarak ilk beşi belirlediklerini söyledi.

Erzurum Ajans-Ukrayna asıllı Türk partneri Aliza Agafonova ile 1,5 yıldır oyunlara hazırlanan Uçar, hedef olarak ilk beşi belirlediklerini söyledi.  
 
Türkiye’nin ilk buz dansı sporcusu olan Alper Uçar, Üniversiade’de bugün Ukrayna asıllı Türk partneri Aliza Agafonova ile piste çıkacak. Yaklaşık 1,5 yıldır birlikte çalışan çift 5 aydır da Amerika’da antrenör Natalia Duova ve yardımcısı Oleg Voyko eşliğinde oyunlara hazırlandı. Uzun ve kısa programda yarışacak olan Alper ve Aliza ikilisi 15 kişilik gruplar içerisinden önce ilk 5’e girmeye çalışacak. İlk beşe girmeyi başaran çiftler daha sonra madalya mücadelesi verecek. İlk beş için oldukça iddialı konuşan milli sporcumuz Alper Uçar, Erzurum’da yarışacak olmaktan heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, “Erzurum halkının en çok Buz Dansı için bilet alması beni ve partnerim için gurur verici. Halkımızın da desteğiyle başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

YARIŞLARA HAZIRIZ
Buz dansına geçmeden önce, buz pateninde defalarca Türkiye şampiyonu olan, yıldızlar ve gençler kategorilerinde de Balkan şampiyonu olan Alper, çiftler kategorisinde yarışan sporcuların birbirlerine alışmaları için 5 yıllık bir sürecin olması gerektiğine değinen Uçar, “Aliza ile birlikte 1,5 yıldır çalışıyoruz. Antrenörümüz bu kadar kısa zamanda müthiş bir gelişim gösterdiğimizi söyledi. Başarılı bir hazırlık dönemi geçirdik. Rakiplerimiz bizi, biz de rakiplerimizi yakından tanıyoruz. Erzurum’da yarışacak 15 çiftten en az 10 tanesi uluslararası önemli sporcular. Fakat Erzurum halkının desteğiyle ve ülkemizde yarışmanın moraliyle, iyi bir derece alacağımıza inanıyorum. Yarışlara fiziksel ve sportif olarak hazırız” diye konuştu.
 
DUBOVA: HEDEF İLK BEŞE GİRMEK
Geçmişte Rusya’nın ünlü sporcularından olan ve antrenörlüğü döneminde ise 3 olimpiyat şampiyonu yetiştiren Natalia Dubova, Alper ve Aliza çiftinden umutlu. Çiftler kategorisinde yarışan sporcuların birbirlerine alışmaları için 5 yıllık bir sürecin olması gerektiğine değinen Dubova, “Geçmişte ikisi de önemli dereceler kazandı. Bu işe sıfırdan ve inanarak başladık. Alper ve Aliza başarılı ve yetenekli sporcular. Kısa sürede mükemmele yakın bir uyum sağladılar. Başarılı olacaklarına inanıyoruz” dedi. Alper ile Aliza’yı bir araya getirip, uyum yakalamanın kolay olmadığına dikkati çeken Rus antrenör, “Türk ve Ukrayna mantalitesini harmanlama konusunda zamana ihtiyacımız oldu. Büyük sonuçlar almak istiyorsak acele etmemeliyiz.
Erzurum’da elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Alper ve Aliza, Erzurum’dan önce uluslararası turnuvalarda iyi sonuçlar aldı. Hedefimiz Erzurum’da ilk 5 içine girebilmek” dedi.

KANDEMİR: ASIL HEDEF SOCHI

Alper ve Aliza ikilisinin 1,5 yıllık yıllık bir sürede büyük gelişme göstermesi Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir’i de umutlandırıyor. Alper’in bu sporda çok yeni olduğunu ifade eden Kandemir, “Son derece teknik ve konsantrasyon gerektiren bir branş olduğu için bu sporda başarılı olabilmek için en azından 5-6 yıllık bir sürece ihtiyaç var. Bunlara rağmen Alper’in kısa süredeki hızlı gelişimi bizleri ilerisi için umutlandırıyor. Alper ve Aliza Üniversiade’da kürsüye çıkamasa bile 2014’te Rusya’nın Sochi kentinde yapılacak olan Kış Olimpiyatları olacak” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.