Hedefe 13 kala

Dün kazanmak için savaşan savaşmak için motive olmuş bir BB Erzurumspor vardı.

TD Ahmet Yıldırım Kanatlardaki Ferit ve Erhanı kullanıp bu iki oyununun savunma yönünden faydalanarak Bucasporun Erkan ve Mehmet ile olan kanatlardaki etkinliğini kırmak istedi. Zorunlu Erhan Ersel değişikliğinden sonra  Halil İbrahim Tuna sol kanata  geçerek o görevi üstlendi.

BB Erzurumspor bu anlayışla önce rakibin hücumdaki entkinliğini bitirdi. Ardından ters toplarla kanatları kullanarak pozisyonlar buldu. 31.dakikadan rakibin 10 kişi kalmasının ardından oyunun kontrolü tamamen BB Erzurumspor'a geçti. Nitekim kurulan baskı sonucu goller geldi ve şampiyonluk yolunda çok kritik bir galibiyet alındı.

BB Erzurumspor Sezon başından beri en istekli en tempolu futbolunu oynadı.

Oyuncuların bireysel performans olarak  bu maçta yüzde seksenlere doksanlara çıktıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.  Sahada oyuna girenler çıkanlar herkes görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Özellikle Kemal,  Sinan, Mustafa, Ersel ve Mehmet Albayrak bu 3 puanda başrol oynayan isimler oldular.

Baktığımız zaman 13 hafta aradan sonra BB Erzurumspor ilk kez 2 maç üst üste kazandı. Bu seri ne kadar devam ederse şampiyonluk şansı o kadar artar. Özellikle kendi evinde "kolay" gözüyle bakılan maçalarda takımın hatta camia ve şehrin motive eksikliği yaşadığı ortada. Eğer rakibin konumunu dikkate almadan her maça final havasında hazırlanırsak bu takımın karşısında kimse duramaz bu net bir şekilde görüldü. BB Erzurumspor ligin üzerinde bir takım. Sahada oynayan oyuncuların ve  sonrada oyuna girenlerin performansları zaten bunu gözler önüne seriyor.

Teknik direktör Ahmet Yıldırım elindeki malzemeden en yüksek verimi almaya başladı. Erdem ve özellikle Sinan sezonun ikinci yarısıyla birlikte futbollarının üzerine koyarak geliyorlar. 

İlk yarıda pek forma şansı bulamayan Murat Paluli sezonun ikinci yarısıyla birlikte adeta yeniden doğdu. Ve Bu konuda Ahmet hoca takıma "hak eden formayı alır" mesajı verdi. 

Şampiyonluğun anahtarı, Rakiplerin birbirleriyle oynadıkları  ve puan kaybettikleri haftalarda kazanmakta saklıdır. BB Erzurumspor bunu çok iyi yapıyor. Özellikle her kritik karşılaşmayı kazanmayı bildi (İstanbulspor karşılaşması hariç)

Sırada bana göre ligin geride kalan maçlar içerisindeki en zor deplasmanı olan Nazilli deplasmanına var. Oradan alınacak puan veya puanlar altın değerinde. Sonuç ne olursa olsun demoralize olmadan havayı dağıtmadan ileriye bakarak devam edilmelidir. 

Çünkü BB Erzurumspor artık şampiyonluk yarışında başrolünde.. Belki zaman gelir kaybeder yara alır ancak bu yaralar pansuman tedavi ederek kapatmalıdır.

Taraftar, potansiyel, vizyon herşey var. Kaliteli bir  kadroyada sahipsiniz... iyide bir hava yakalandı. Artık bu saatten yapılması gereken tek şey birlik olmak destek olmak ve kenetlenmektir. 

Hedefe son Onüç... haydi Dadaşlar!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Ligin en formda takımlarının birincisi nazilli belediyespor .İkinci yarı oynadığı 4 maçtan 3 tanesini yendi 1 tanesini kaybetti o maçı da yeniyordu az daha ama 80. dakikadan sonra amed takımının iki gol bulması ile maçtan puan alamadı .Bu dört maçta beraberlik bulunmamaktadır.Bu şartlar altında nazilli takımına dikkatli bir şekilde hazırlanmak gerekir.

  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Öncelikle buca maçı ile ilgili şu iki noktaya dikkat çekilir.Birincisi buca maçından alınan 3 puana dikkat çekilir diğeri serdar denizin 11 ay sonra sahalara geri dönmesi dikkat çekilir.Önümüzdeki hafta çok zorlu ve formda bir nazilli takımı ile karşı karşıya geleceğiz inşallah hocamız ve futbolcularımız aynı buca maçındaki performanslarını gösterip nazilli deplasmanından da 3 puan alabiliriz.Nazilli takımı geçen haftalarda amed takımını diyarbakır da 1-0 yenerken 80. dakikadan sonra yedikleri gollerle maçtan 2-1 mağlup ayrıldılar.Bu oynadıkları maçları ve diğer maçları incelemek lazım.