Hedefi şampiyonluk olmayanın...

Karşılaşmaya Eskişehirspor'un baskılı oynama isteğine karşı BB Erzurumspor  aynı şekilde cevap vererek başladı. 

Özellikle ilk 45 dakikada Kendi yarı sahasına hapsolmayan bir BB Erzurumspor izledik.

Rakip Eskişehirspor'un ataklarının büyük çoğunluğu merkezden gelişti. Nitekim yenilen gol yine merkezden başlayan atağın sonucunda geldi . Yenilen golde ev sahibi ekibi oyuncularının özellikle Bruno'nun ceza sahası içerisindeki rahat hareketleri BB Erzurumspor'un kolay pozisyon vermesinin bir özetiydi.

İkinci yarı...

İkinci yarıda BB Erzurumspor daha önde basan pozisyon bulmaya çalışan taraftı. Ancak gol, Eskişehir savunmasının öne çıktığı an savunmanın arkasına sarkan tipik Burhan golü oldu. 

77.Dakika golüne kadar maçı izleyen ve sonra bırakıp giden birisini bu skora inandıramazsınız. Çünkü oyunda Eskişehirspor'un 3-1 lik bir üstünlüğü yoktu. Ancak beceriksizlikler sonucu bu skorun ortaya çıktığını ve 3 puanı rakibe ikram ettiğini görmek çokta zor değil. 

Baktığımızda BB Erzurumspor'un ligde attığı gollerde ileri uçtaki oyuncular hariç diğer mevkilerde oynayan isimlerin skora katkıları yok.Bu durum takımın total futboldan ne kadar uzak oynadığının bir göstergesi. Gerek kadro mühendisliği gerek transferdeki bireysel hatalar durumu bu  noktaya  getirdi... Ligin 9.haftası olmasına rağmen sizin ideal bir geri dörtlünüz yok. Ki o bölgede uyum olmazsa olmaz. 

Sezon başı takımı komple dağıtıp bu kadar çok transfer yapan hatta hızını alamayarak kendi istediği oyuncularıda gönderen ve  takımla bu kadar oynayan bir teknik heyetin 9. Hafta olmasına rağmen halâ sahada arayış içiresinde olması gayet normal.  

İşin en acı verici yanı rakiplerin BB Erzurumspor maçlarını çıkış maçı olarak görmeleri... Bu kadar büyük bir camiaya ve taraftar kitlesine sahip olan bir takıma bu bakış açısıyla bakılması oldukça üzücü. 

Özetle bu büyük camiada bu imkanlarla hedefi şampiyonluk olmayanın sonu Erzurum AirPort olur. 

Bundan sonra ne olur ne yapılmalıdır? 

Bundan sonra devre arasına kadar en azından eldeki oyunculardan en yüksek verim alınarak toplanabildiği kadar puan toplanmalı. Özellikle Erhan ve Nobre gibi isimlerden daha fazla faydalanılmalıdır. Bazı isimler üzerinde ısrar edilmemelidir!

Ve nokta transferler için şimdiden arayışa geçilmelidir. Kesinlikle transferler yönetim gözlemiyle yapılmalıdır. Kalırsa bu teknik ekibe giderse de gelecek teknik ekibe transfer bırakılmamalıdır. 

Eskişehirspor...

Kadroda kaliteli isimler olmasına rağmen ekip  hüviyetinden uzak bir takım izledik. Atılan goller de BB Erzurumspor'un bireysel hataları ve baskılı dakikalarda sonucu getirememesi etkili oldu. 

Eskişehirspor lige tutunmak için daha agresif ve kalitesini sahaya yansıtan bir kimliğe bürünmek zorunda. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.