Erzurum Haber Girişi : 30 Ağustos 2016 17:56

Hep aynı hikaye... Erzurum'da vatandaşın 5 bin lirasını dolandırdılar

Hep aynı hikaye... Erzurum'da vatandaşın 5 bin lirasını dolandırdılar
Erzurum'da bir vatandaşı telefonla arayan dolandırıcılar 'Senin adına kredi çekip, FETÖ/PKK gibi terör örgütlerine para aktarıyorlar' diyerek 5 bin lirasını dolandırdılar.
Erzurumajans-Erzurum'da bir vatandaşı telefonla arayan dolandırıcılar 'Senin adına kredi çekip, FETÖ/PKK gibi terör örgütlerine para aktarıyorlar' diyerek 5 bin lirasını dolandırdılar.

Edinilen bilgiye göre olay, Erzurum'un Horasan ilçesinde meydana geldi. N.D. isimli vatandaşı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs, "Senin adına kredi çekip FETÖ/PKK gibi terör örgütlerine para aktarıyorlar, senin adına kredi çekip terör örgütüne para aktaran kişileri yakalayabilmemiz için vereceğimiz hesap numarasına 5 bin TL para yatırman gerekiyor" dedi.

Arayan şahsa inanmak istemeyen N.D. ise, telefonda size nasıl inanabilirim demesi üzerine sahte polis dolandırıcılar, "Zaten şuan senin evinde arama yapıyoruz istersen seni eşinle görüştürebiliriz." dediler. Eşi ile telefonda görüşen N.D. dolandırıcılara inanarak şahsın vermiş olduğu hesap numarasına 5 bin lira parayı yatırdı.

Daha sonra dolandırıcıların tekrar para istemesi üzerine dolandırıldığını anlayan N.D. adli mecralara başvurarak olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.