Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Mayıs 2016 21:00

Her köye bir orman

Her köye bir orman
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yeşil bir Erzurum için hazırladığı projeyi hayata geçirdi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yeşil bir Erzurum için hazırladığı projeyi hayata geçirdi. 

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından da desteklenen 'Her Köye Bir Orman Bin Derde Derman' Projesi kapsamında il genelinde 100 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Proje kapsamında mevsimsel şartlar dikkate alınarak yöre iklim şartlarına uyum sağlayan çam, huş ve kara ağaçtan oluşan tüplü fidanların dağıtımına başlandı. Erzurum il genelindeki tüm mahallelerde uygun yerlere dikilecek olan fidanlarla her yerleşim yerine yeşil bir doğanın inşası amaçlanıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, 2016 yılı boyunca dağıtımına devam edilecek olan fidan talepleri için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şube Müdürlüğü'ne müracaat edilebileceği kaydedildi. Fidan dağıtım sürecinin dikim zamanı dikkate alınarak Orman Bölge Müdürlüğü'nün tedarik durumuna göre mahallelerin ihtiyaçlarının karşılanacağı bildirildi. Proje kapsamında dikilecek olan fidanlarla, il genelindeki ağaç sayısını ve doğal güzelliği artırarak, temiz bir hava sahasının oluşturulmasının amaçlandığı vurgulandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.