Her seçim Erzurum (oy) alanıyor

Daha evvel de bazı yazılarımda bahsetmiştim; eskiden Erzurum'da seçim kazanmak için şehrin makus talihini yenecek, şehr-i ekonomik yönden uçuracak  projeler, yatırımlar, ortaya atılır ve toplum ne olduğunu anlayana kadar seçim gelir geçerdi.

Bir seçimde Erzurum Büyükşehir olacak dertler bitecek, oyununu sahneye koydular, bununla oyaladılar, oyları aldılar.

Bir seçimde de,  'Serbes Bölge' olacağız, dolarları koyacak yer bulamayacağız, Şehr-i Erzurum İslam'dan sonra ihracatın da mülki kilidi olacak teranesiyle OYalandık
Serbest Bölge Bırakın Erzurum'u zenginleştirmesini kendisi Fak-Fuk un kömürüne muhtaç oldu!

Bir başka seçimde hava muhalefetinden dolayı inemeyen, iptal edilen uçak seferlerinden dolayı çok zarara uğrayan şehrimizin, bu makus talihini ortadan kaldıracak kör iniş yapacak olan ILS sistemi kuracağız; geçe gündüz, karda buzda, her şartta uçaklar inecek turistler gelecek, para kazanacağız, diye  sevindirdiler bizde  çok sevindik, OYalandık.

 Nasrettin Hoca'nın borçlarını ödemek için, köyün etrafına diken yerleştirip geçen koyunların yünlerini dikenlere takılacak, toplayacağı yünleri ip yapıp satarak borcu ödemesindeki senaryoya, hocanın alacaklısı inanmamış alaycı ifadeyle gülmüştü; ama Dadaşlar bu kalkınma biçimini alkışlamışlardı.
O dönemde Erzurum Türkiye sıralamasında 68. sıralarda debelendi durdu!

Devir değişmişti; ama Erzurum'u kalkındıracak sihirli formüller her seçim döneminde arz-ı endam etmeye devam etti.

2011 Kış Olimpiyatları hızır gibi yetişti. Her ne kadar olimpiyat, dedilerse aslında Üniversitelerarası Kış Oyunları'ydı. Olsun, Erzurum kalkınacak, babadan kalma ahırlar, evler milyon dolarlara satılacak turistler her yerde döviz bırakmak için adata yarışacaklardı. OYalandık.Hepsi hepsi bir hafta süren bu etkinliklerde pasta çörek satanlar ve her dönemin müteahitleri abad oldu hepsi bu! Yıkılan dökülen de çabası.

Erzurum'un yüz akı olan Atatürk Ünivesitesi'ne bakarak yeni bir üniversite Erzurum'un kurtuluş çaresi olarak devreye sokuldu. Halbuki Atatürk Üniversite'si ciddi ve Türkiye genelinde ilk 5. üniversiteydi. Zamanlaması ve mantalitesiyle yerli yerindeydi.

Taze üniversite yer-siz, isabetsiz, uygunsuz ve çapsız olarak devreye sokuldu, türbünlere oynamak isteyen yönetimiyle ağır aksak ve de sakat doğdu.
Bugün geldiğimiz yerde adının dışında "teknik" hiçbir özelliği yok!

İçişleri Bakanı'nın  hazır olduğu toplantıda ticaret odası başkanı Lütfü Yücelik'in dediğine göre ; gelişen, büyüyen, rüya şehir Erzurum, 13 yıllık AKP iktidarında 71. sırya düşmüş.

Bu şehrin kâzzıp şöhretli Dadaşlar'ının ninnileriyle uyuyan ahali uyanmazsa, her derde deva bâbından seçim  OYunları'nı daha sonraları da görmeye devam edeceğiz demektir. Vesselam!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dost 01 Ocak 1970 02:00

    Sen ne söylersen söyle...ANkara dumuyorki....

  • Necati güngör 01 Ocak 1970 02:00

    Tebrikler sn Şen.