Hiç değilse uçak saatlerini düzenleyin

Eski bir vekilin torpiliyle kütüphaneden alınıp DHMİ’ye müdür diye getirilen zat-ı muhterem ve müteahhit firma elele verip bir şehrin kaderiyle oynadı.

Havalimanında hepi topu 4 kilometrelik pistin bakım onarım işini yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

İşin yaklaşık maliyeti 33 milyon liraydı, bugün Erzurum’un ekonomik zararı nereden baksanız 500 milyon lira… Belki daha fazla.

Yıl boyunca yerli - yabancı turist gelecek diye Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan tüm çalışmaları resmen elimize verdiler. Şimdi kış boyunca ‘uçak indi mi?’, ‘inecek mi?’, ‘rötar var mı?’, ‘iptal mi oldu?’ sorularına cevap arayıp duracağız.

Olan oldu…

Bu saatten sonra önemli olan zararı asgariye indirmek olmalı!

Kış sezonu boyunca sabah ya da akşam uçakla seyahat etmeyi unutacağız ancak uçuşların saat 12.00 ile 17.00 arasında olması halinde sorunu kısmen de çözebileceğiz.

Sisin, pusun daha az olduğu gün içinde İstanbul ya da Ankara’dan kalkacak uçakların saat 12.00 ve sonrası Erzurum’a inmeleri sağlamak için düzenleme yapılması şart.

İşte bu noktada işimiz yine siyasilere düşüyor.

Sayın vekillerimiz, Vallahi fazla bir şey istemiyoruz.

Sadece THY ile görüşüp uçak saatlerinin düzenlenmesini sağlayacaksınız.

Bir kentin kaderiyle oynanmasına seyirci kaldınız hiç değilse şu işe bir el atın.

NOT: Ve pis kokular gelmeye başladı. Bu müteahhit firma yaklaşık maliyeti 32 milyon 996 bin 040 lira olarak belirlenen ihaleyi 24 milyon 715 bin lira vererek almış. Tabi ‘sınır değer’ denen bir kavram var. Asfalt noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birim fiyatlarında yer alan rayiç bedele göre o tarihte dökme asfaltın fiyatı baz alındı mı alınmadı mı? İhaleden sonra bu noktada yapılan itirazlar neden kabul görmedi? “Emekli oluyorum” diyen ancak bal gibi görevden alınan dönemin DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak’ın eşinin bu firmayla bir bağı var mı yok mu? Bu ve bunun gibi kafamda deli sorular! Bakalım illa cevap bulacağız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bir milletvekili çıkıp açıklama yapmadı. Sokakta gördüğünüzde el pençe divan duracağınıza sorun bu sorunu sevgili hemşehrilerim!!!