Erzurum Haber Girişi : 08 Ekim 2014 20:08

Horasanlı işadamı Dr. Şakir Yavuz'dan dost eli

Horasanlı işadamı Dr. Şakir Yavuz'dan dost eli
Uzun yıllardan beri Almanya'da yaşayan ve iş dünyasında başarıdan başarıya koşan Horasanlı İşadamı Dr. Şakir Yavuz'un uzattığı dostluk elini kavrayan Atatürk Üniversitesi, Avrupa'ya açılmaya hazırlanıyor.
Erzurumajans-Uzun yıllardan beri Almanya'da yaşayan ve iş dünyasında başarıdan başarıya koşan Horasanlı İşadamı Dr. Şakir Yavuz'un uzattığı dostluk elini kavrayan Atatürk Üniversitesi, Avrupa'ya açılmaya hazırlanıyor.

Dr. Yavuz'un ortak ve Yönetim kurulu Başkanı olduğu Perfect Timing Holding ile anlaşması olan Fom Hochschule ile ortaklaşa ATAFOM'u kuran Atatürk Üniversitesi, bundan böyle bu alanda eğitim alan öğrencilerine "çift diploma" verecek.

1954'ten beri Amerika ve 2007'den beride Avrupa merkezli olarak, antikacılık, resim, koleksiyonculuk, medya, medya, finans, gemicilik hizmet, gıda ve eğitim gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren, onlarca şirketi ve 20 farklı milletten 200 ortağı bünyesinde barındıran Perfect Timing Holding'in patronu Horasanlı İşadamı Dr. Şakir Yavuz, önümüzdeki günlerde bir grup yabancı işadamı ile birlikte Erzurum'a gelerek, Atatürk Üniversitesi'ne Avrupa'nın kapılarını açacak olan ATAFOM projesine start verecek. Perfect Timing Holding ile anlaşması olan Fom Hochschule ile Atatürk Üniversitesi tarafından ortaklaşa kurulan ATAFOM Ortak Çift Diploma Programı, sadece üniversitenin değil aynı zamanda Erzurum'un da Avrupa'ya açılan bir penceresi olacak.

İşadamı İlker Özkara ile Avukat Zekai Yürüsoy'un girişimleri ile önceki yıllarda Erzurum'a gelen ve Atatürk Üniversitesi ile yapılan karşılıklı görüşmeler sonrasında ATAFOM'un temelinin atılmasını kararlaştıran Dr. Şakir Yavuz'un başka sürprizleri de olabileceği belirtildi. Erzurum için çok güzel düşünceleri olan Dr. Yavuz'un, basın mensupları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağını ve fikir alışverişinde bulunacağını belirten İlker Özkara, "ATAFOM'un kurulması Erzurum açısından çok önemlidir. Bu işi hayalden gerçeğe dönüştüren herkese, gerek sayın Dr. Yavuz'a ve gerekse Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'a bir Erzurumlu olarak minnet ve şükran duyuyorum" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.