Erzurum Haber Girişi : 07 Şubat 2016 17:00

Hüseyin Tanrıverdi Hizmet İş Sendikası'nı ziyaret etti

Hüseyin Tanrıverdi Hizmet İş Sendikası'nı ziyaret etti
Hizmet İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı ve Ak Parti Manisa Eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Erzurumajans-Hizmet İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı ve Ak Parti Manisa Eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti. Şube Başkanı Erol Aksakal ile bir araya gelen Tanrıverdi, sendikacılığın önemine vurgu yaptı. 

Hava yolu ile Erzurum'a gelen Tanrıverdi, ilk olarak Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile görüştü. Daha sonra Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı'na geçen Tanrıverdi, Şube Başkanı Erol Aksakal ve sendika yönetimiyle bir toplantı yaptı.

Toplandı esnasında konuşan Hizmet İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı ve Ak Parti Manisa Eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, sendika olmanın ve işçiler arasında sendikalaşmanın önemine değindi. Geçmişte sendikaların çok zor şartlar altında işlev gösterdiklerini anlatan Tanrıverdi, "Sosyal haklara sahip olmak istiyorsan, sendikalı olmaktan başka yol yok. İşverenler sosyal hakların ancak kendileri ile özel işbirliği yapan yada kendilerine yaltakçılık yapan yalvaran işçilere verirler. Onurlu bir işçinin ise buna ihtiyacı yoktur. Onurlu bir işçi çalışma arkadaşlarıyla birlikte olur, hakkı olanı ister ve kazanmasını bilir. Sendikalı değilsen sosyal güvenlik haklarında yok demektir. Eşit işe eşit ücret ve insanca yaşanacak bir ücret almak sendikalı olmakla gerçekleşir. İşçilerin sendikalı olmadığı işyerlerinde ücret artışlarının ne zaman yapılacağı ne oranda yapılacağı belli değildir. Oysa işçiler sendikalı ise herkesin ücreti sözleşme ile belirlenir eşit iş yapan herkes eşit ücret alır kimseye farklı muamele yapılmaz. İşçi sendikasız ise herhangi bir şekilde iş bırakarak hak aramak isterse işveren onu işten atabilir, hem de beş kuruş tazminat vermeden; bu nedenle hak aramanın en iyi güvenilir yollarından biri sendikalı olmaktır. Sendikalı olmak işçiler için koruma kalkanına sahip olmak demektir. İşçiler ne kadar sıkı bir birlik kurmuşlarsa bu kalkanın zırhı o kadar sağlam demektir. Onun için hangi iş kolunda çalışırsak çalışalım; kendin için geleceğin için çocukların için torunların için mutlaka örgütlü olmalıdır diyoruz" dedi.

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal da, ziyaretinden dolayı Tanrıverdi'ye teşekkür ettiğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.