Bölge Haber Girişi : 02 Mart 2010 08:37

İddianamede1. şüpheli Orgeneral Berk!..

İddianamede1. şüpheli Orgeneral Berk!..
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'le birlikte 11 kişinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasıyla ilgili iddianame kabul edildi ve dava süreci başladı.

 Erzurum Ajans-Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'le birlikte 11 kişinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasıyla ilgili iddianame kabul edildi ve dava süreci başladı.

İddianenin içeriği de belli olmaya başladı. Cihaner'in avukatlarının üçüncü kez tahliye talebinde bulunduğu günde kabul edilen iddinameye göre, birinci şüpheli 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ise 2. şüpheli olarak iddianamede yer alıyor.

Özel yetkili savcılar tarafından hazırlanan ve kabul edilen iddinamede, sanıkllar, "silahlı terör örgütüne üye olma, birden fazla kişiyi tehdit, iftira ve resmi belgede sahtecilik"le suçlanıyorlar.

Sanıklar ayrıca, 61 sayfalık iddianamede, Feytullah Gülen cemaatinin evlerine delil koyup operasyon koymakla; İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı Erzincan'da uygulamakla suçlanıyorlar.

Öte yandan, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in ifadeye çağrılıp çağrılmamasına davanın görüleceği 2. Ağır Ceza Mahkemesi karar verecek.

ÜÇÜNCÜ KEZ TAHLİYE TALEBİ

Bu arada, Cihaner'in avukatları iki kez tahye talebinde bulundu. Ancak mahkeme delilleri karartma ve kaçma ihtimalini gerekçe göstererek tahliye talebini reddetti.

Başsavcı Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, bu sabah yine Erzurum adliyesine gitti. Tahliye için üçüncü kez talepte bulunan avukat Kazan, hazırladığı dilekçeyi Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal'a verdi.Avukat Kazan, tahliye talebinin savcılık tarafından re'sen kabulü veya mahkemede duruşma yapılarak karar verilmesini istedi.

HER ŞEY DSİ'DE BULUNAN MÜHİMMATLA BAŞLADI
Erzincan'daki Ergenekon soruşturması geçen yıl ekim ayında DSİ'ye ait baraj gölünde mühimmat bulunmasıyla başladı.Kasım ayında Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nda bir binbaşı, bir üsteğmen ile bir astsubay tutuklandı.

Bir ay sonra da Erzincan MİT Bölge Müdürü ile iki MİT görevlisi tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında Şubat ayında da Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner tutuklandı.

Aynı dönemde bir astsubay ile bir emekli astsubay da Erzincan'daki Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.