İHALEYE GEL! 12 milyon 128 bin 850 TL

Yanlış okumadınız…

Tamı tamına 12 milyon 128 bin 850 TL.

Deli para değil mi? Hele şu zamanda.

Neler yapılmaz ki bu rakamla… Neyse bırakalım hayal kurmayı işin gerçeğine bakalım.

Gazeteci Güven Uşun, TV Erzurum ekranında bu rakamı telaffuz ediyordu. “Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri için yaptığı ihalede harcayacağı rakam bu” deyince, görüntüyü durdurup yeniden izledim. Bastıra bastıra 12 milyon diyordu.

Hemen Kamu İhale Kurumu’nun resmi internet sitesine baktım. Güven’in dili sürçmemişti, yanlışta değildi. Bizim Büyükşehir Belediyesi adeta gözü dönmüşçesine bu 12 milyon 128 bin 850 TL’yi vermek için ‘Kültürel ve Sosyal Etkinlikler Organizasyon Hizmet Alımı’ yapmıştı.

Site parmaklarınızın ucunda lütfen girin bakın.

Ama iyi bakın. Önce tarihlere bakın.

İhale Onay Tarihi: 25.02.2020

Yani Pandemi’den önce.

İhalenin Yapıldığı Tarih: 02.04.2020

Yani Pandemi sürecinde.

İhale Sözleşme Tarihi: 24.04.2020

Yani Pandemi sürecinde. Yani sokağa çıkma yasağının olduğu gün.

Artık o gün dışarı nasıl çıktılar, sözleşmeyi nerede, nasıl imzaladılar orasını bilemeyiz.

Hemen söyleyeyim, ihaleyi de bir Büyükşehir iştiraki olan Erzurum Spor Kültür Sanat Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi almış. İşin süresi de 15 Nisan 2020 - 31 Aralık 2020. Tabi Pandemi fırsat verirse!

Hazır siteye girmişken lütfen Teknik Şartnameyi de incelemeden geçmeyin.

Evet, şartname biraz uzun ama çok güzel şeyler var. Dalga geçmiyorum.

Konserler var. Mustafa Sandal’ın, Murat Dalkılıç’ın isimlerini göreceksiniz.

Söyleşiler var. TRT ekranlarından Pelin Çift, tarihçi yazar Ahmet Şimşirgil, büyük yazar Abdurrahman Dilipak, ekran fenomeni Canan Karatay gibi daha nice isimler var.

İkramlar var mesela.

Aynen şöyle yazmışlar: 15 Nisan 2020 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında idare tarafından belirlenecek zamanda her program için 500 kişilik ikram hazırlanacaktır.

Aşağısı kesmez, ikram önemli. O kadar önemli ki ne ikram edileceği de yazılmış. Bakın lütfen.

“Tatlı tuzlu kuru pastalar, kekler, kanepeler v.b, pastane ürünlerinden 10 farklı çeşitten oluşacak olup ayrıca bardak içerinde havuç, salatalık, masa üzerinde çerez ya da cipsten oluşacaktır.”

Zaten o havuçla, salatalık bardak içinde olmazsa olmaz!

İçeceklerle ilgili paragrafı da size bırakıyorum. Oraya da göz atarsınız.

Ve dikkatimi çeken bir başlık daha.

Açılış Organizasyonu. Yine aynen şöyle yazmışlar.

15 Nisan 2020 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Erzurum merkez ve ilçelerde şehre kazandırılan hizmetlerin alenileşmesini sağlayacak olan açılış organizasyonları düzenlenecektir. Açılış organizasyonu kapsamında sahne, ses sistemi, led ekran, truss,  protokol çadırı, deri koltuklar, plastik sandalyeler, süsleme işleri yapılacaktır. Ayrıca her bir açılış organizasyonunda 2.000 adet etli pilav ve 2.000 adet ayran dağıtılacaktır. 40 adet açılış organizasyonu yapılacaktır.

Hemen alt paragrafta bir de şu var.

Deri Koltuklar

Protokol Çadırında konumlandırılmak üzere deri kaplı kolluklu 50 adet koltuk açılış organizasyonu alanında yüklenici tarafından hazır bulundurulmalıdır.

Plastik Sandalye

Açılış organizasyonu yapılacak olan alanda 77 cm yüksekliğinde 55 cm en 52 cm genişliğinde 1950 adet beyaz renkte plastik sandalye yüklenici tarafından hazır bulundurulacaktır.

Tabi mabadımız önemli. Deri olmadı mı oturamıyoruz. Bu arada plastik sandalyeler de açılışa katılacak vatandaş için. “Aslında vatandaş oturmasa da olur. Nasıl olsa etli pilav yiyecekler, nelerine yetmiyor” diye de yazabilirdi teknik şartnamede ama nedense yazmamışlar.

Dediğim gibi site parmaklarınızın ucunda. Girin bakın. Daha neler var neler.

Pandemi sürecinde bu ihale kapsamında planlanan işlerin yüzde 80’inin yapılabileceğini  düşünmüyorum ama ‘neden ihaleyi iptal etmediler’ sorusunu, gazeteci Güven Uşun gibi ben de merak ediyorum. Ve tabi cevabını alamayacağımızı da biliyorum.

Ayrıca unutmadan ekleyeyim. Şu aralar bilboardlarda ‘Dijital Ramazan Sohbetleri’ diye reklamlar görmüşsünüzdür. Hani şu ekranların vazgeçilmezi, sabahımızın, akşamımızın bir olduğu Nihat hocanın da fotoğrafı var. İşte Nihat hocanın da katılacağı bu sosyal medya sohbetlerinden 12 tane yapılacak ve hepi topu 40 bin TL ödenecek. Bilginiz olsun bu ödenecek 40 bin TL, 12 milyon 128 bin 850 TL’nin içinde değil.

Komik değil mi? Ama alışkınız biz. Her daim güleriz ağlanacak halimize. Boşuna dememişler: İzahı olmayan şeyin mizahı olur diye. Görmüşsünüz belki karikatürü.

Kadın kocasına sorar.

-Yanındaki kadın kimdi?

Adam sinirli bir yüz ifadesiyle bağırarak cevap verir.

-MİLLET AÇ AÇ!!!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ekrem Bayram 01 Ocak 1970 02:00

    Zehir zılkım olsun bunların yatacak yerleri yok ...

  • Galip 01 Ocak 1970 02:00

    Belediyenin bunu açıklaması lazım. Bunlar Yanlış işler. Siyasette bir yanlış on doğruyu götürür.

  • Ali yunus balta 01 Ocak 1970 02:00

    Milletin parası nı çar çur eden her kim olursa olsun haram zıkkım olsun

  • Dadaşbey 01 Ocak 1970 02:00

    Helal olsun size tarafsız habercilikten dolayı. Allah burunlarından getirsin. Erzuruma 10 yıldır sekmen bey iyi ışık taktı başka ne yaptı koca 10 yılda.

  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Sen daha yeni mi uyandın...

  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    Bizim belediyenin fakire fukaraya su dönemde ıssız kalanlara yardım ettiğini gördünüz mü? CHP belediyelerine kiziyoruz ama hiç biri Mansur Yavaş olamaz bizim nemlekete gelen giderken alıp götürdü hep. Nedir bu israf kimin parasını yiyip göbek yapıyorsunuz? Haram yokmu sizde? Hangi dini inanca göre millet zor durumda iken bu harcamaları yapıyorsunuz!!

  • Adem adem 01 Ocak 1970 02:00

    Sekmenin kalfalık dönemi bide siz onu usta götürücü olarak görün

  • Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    Valla hiç şaşırmadım burdan ak partiye yuklenenlere sormak lazim hangi parti böyle degilki hepside aynî akida ayni karasida ayni istanbul bb baskanida bir şarkıcı için 2 milyon harcamış bunlar duyduklarımız bana bir tane fakir milletvekili gösterin hadi biri iş adamı biri doktor biri gazeteci hiçbiri halktan değil zaten bu zamanada bak tutan parmağını mutlak yalar kim hasir yatakta yatabilir kim ömrümde sadece iki elbiseyle hayat surdureblirse o zaman bu ulkeyede dünyaya da adalet hgelr ama şu an imkansiz

  • Gökhan ENGİN 01 Ocak 1970 02:00

    Sayılarınız az da olsa, Selam olsun siz ve sizin gibi tarafsız, realist, kimsenin önünde bir menfaat karşılığı eğilip bükülmeden duran hedefi yanlızca gerçekleri gün yüzüne çıkarmak olan basın mensuplarına. Nerede mangalda kül bırakmayan kendilerini duayen !!!? gazeteci olarak lanse eden meslek mensupları ? sesi çıkan yok acaba neden ? Sadece meraktan soruyorum.

  • Dad's25 01 Ocak 1970 02:00

    İşçinin maaşını eksik yatıracaksın sonra gereksiz bi dünya masraf yapacaksın Allah sorsun.

  • Aa 01 Ocak 1970 02:00

    Hiç şaşırmadım artık hortum dönemi bitti boru dönemindeyiz

  • Ses 01 Ocak 1970 02:00

    Aşimdi haberi gördüm, hemen e devletten cimere şikayet ettim.Hep birlikte şikayet, edersek gereken adli cezalar verilir... Ses Erzurum.

  • Hadi 01 Ocak 1970 02:00

    Bu milletin parasını car cur edenleri Allaha havale ediyorum. .....

  • Erz25 01 Ocak 1970 02:00

    Sana helal olsun tarafsızca cesurca haber yapıyorsun ama biz Erzurumlular olarak hesap soramıyoruz seçim zamanı tepkimizi koyamıyoruz olsun sen yinede doğrulardan vazgeçme helal sana can Dadaş..

  • Cemcaz 01 Ocak 1970 02:00

    Ben şok oldum