Erzurum Haber Girişi : 14 Mayıs 2019 23:50

İki çocuk hayatını kaybetti!

İki çocuk hayatını kaybetti!
Erzurum'daki Kayakla Atlama Kuleleri için suni kar yapmakta kullanılan gölete giren amca çocukları Furkan ve Recep Karagöl (11) boğularak can vermişti.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’daki Kayakla Atlama Kuleleri için suni kar yapmakta kullanılan gölete giren amca çocukları Furkan ve Recep Karagöl (11) boğularak can vermişti. Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İhmalin olup olmadığı araştırılırken, fotoğraf karelerine yansıyan bir detay karafaları karıştırdı.
 
Olay geçen 10 Mayıs’ta Palandöken İlçesi’ndeki Kayakla Atlama Kulelerinin yan kısmında bulunan ve suni karlama yapmak için kullanılan gölette meydana geldi. Tesislerin güvenlik görevlisi devriye sırasında gölet yüzeyinde bir çocuk cesediyle karşılaştı. Durumu polise bildirmesiyle bölgeye gelen AFAD ve itfaiye ekipleri çocuğu sudan çıkardı. Dakikalar süren kalp masajı ve müdahalelere rağmen çocuk kurtarılamadı.



KIYAFETLERDEN ANLAŞILDI

Bu arada kıyıda iki farklı kıyafet olduğunun anlaşılması üzerine dalgıçlar gölette yaptıkları aramada bir çocuğun daha cansız bedenini buldu. Kısa sürede kimlikleri tespit edilen çocukların Furkan ve Recep Karagöl oldukları anlaşıldı. Otopsileri yapılan çocukların cenazeleri ailelerine teslim edilirken, amca çocukları Furkan ve Recep bir gün sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÇOCUKLAR TEL ÖRGÜYÜ KIRMIŞ İDDİASI!

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından işletilen tesislerde meydana gelen olayın ardından çocukların çevresi tel örgüyle kaplı ve kapısı kilitli olan gölete örgülürden birini kırarak girdikleri iddia edildi. Ancak 11 yaşındaki çocukların tel örgüyü nasıl kırdıkları ve güç kullanarak nasıl eğdikleri merak konusu oldu.



SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI, MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Bu arada Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre Bakanlık tarafından dört müfettiş görevlendirildi.

DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAFLAR!

İki çocuğun hayatını kaybettiği olayla ilgili ihmal olup olmadığı araştırılırken, bir fotoğraf karesi dikkatlerden kaçmadı. Olayın hemen ardından cep telefonuyla çekildiği anlaşılan fotoğrafta çocukların kırdığı iddia edilen tel örgü küçük bir aralık halinde görülüyordu. Ancak olaydan birkaç saat sonra Vali Okay Memiş’in gölette inceleme yaptığı sırada aynı tel örgünün daha da açık bir hale getirildiği farkedildi.



KAÇAK ATLAMA YAPMIŞTI

Güvenlik zaafiyetinin hat safhada olduğu anlaşılan Atlama Kulelerinde iki yıl önce yine çocukların çıkardığı tahmin edilen yangın, yaklaşık 30 dönüm alana yayılmış ve alevler çok sayıda çam ve huş ağaçlarını yok etmişti. Ayrıca geçen yıl Ekim ayında Base Jump sporcusu Cengiz Koçak, kayakla atlama kulelerinden kaçak bir atlayış gerçekleştirmişti.

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR

1-Olayın hemen ardından çekilen fotoğraflarda kilitli kapının yanındaki demir tellerin çocuklar tarafından kırılarak açıldığı iddia edilmişti. Ancak Vali Okay Memiş’in incelemeleri sırasında aynı tel örgülerin daha da açıldığı fotoğraf karelerine yansıdı. Tel örgüyü kim ya da kimler bu hale getirdi?

2-Atlama kulelerinde kaç güvenlik görevlisi çalışıyor?

3-Gölet çevresinde neden güvenlik kamerası yok?

4-Atlama kulelerinin hem otel hem de kuleler tarafındaki nizamiyesinde neden güvenlik bulunmuyor?

5-Tesisin genelinde güvenlik önlemleri yeterli mi?

6-Türkiye Kayak Federasyonu kulelerde daha önce kaçak atlayış yapan Base Jump sporcusu Cengiz Koçak hakkında suç duyurusunda bulundu mu? Bununla ilgili son durum nedir?

7-TKF Başkanı Ali Oto, yaşanan bu olayın ardından neden Erzurum’a gelmedi?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş bey 01 Ocak 1970 02:00

    Güvenlik var ama kulübede oturmaktan başka işleri yok. Onların işine son verilmeli derhal. Ayrıca basit bir çit çekilmiş sorumlular ceza almalı.

  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Seni bu yaZından dolayı tebrik ediyorum cocuklarla ne kanbagım ne arkadaşlığım hiç birşeyim yok.eleştiri yapılaçaksa buraları sorunsuzca işletip önce yangın sonra kaçak atlayış ve en sonda 2 can alan SORUNLU SORUMSUZ lara bu soruları bende bir vatandaş olarak soruyorum yazık günah deyilmi Neden kamera yok neden güvenlik yok biz cocuk ken eski fuar alanın tohumislah denen bahceye gittigimizde 2 tane aloç kopartmak için bekçi peşime koşar yakaladımı döverdi bunu söylerken doğru birşey diye söylemiyorum ama nekadar rahat olmuş havuza gir yüz cık oh ne kadar güzel sayın yazar senide tebrik ediyorum gerekeni yapıyosun işte bizim bu tarz vakaları gündeme getirip önlem almamız lazım festivali onu bunu bırakalım.