İki kongre ve düşündürdükleri...

Benzer şeyleri değerlendirmenin en kestirme yolu mukayesedir. Bu çeşit mukayeselerin hata payı nadirettendir. Genelde doğru sonuçlar verir.

Erzurum'da 28-12-2014  Tarihinde MHP il kongresi  Kapalı spor salonunda yapıldı. Salonun büyük bir kısmı boştu, boş olması bir yana çansız, heyecansızdı'da. Hem boş, hem heyecansız olmasını yadırgamanın asıl sebebi bu güne kadar bir şenlik havasında gecen, şehirde gündem oluşturan MHP kongrelerine alışık olduğumuzdan son kongre dikkat çekici oldu. Bu toplantı MHP il kongresi değilde apartman yöneticisi toplantısı kıvamında cereyan etmesi dikkat ve hayret uyandırmıştı.



Bu kongre Ağrı İli MHP kongresi olsa yadırganacak değildi. Erzurum'da olması kabullenilecek gibi değil.31 Ocak 2015 tarihinde aynı spor salonunda HDP 'nin İl kongresi yapıldı. MHP'nin dolduramadığı salonu HDP'liler tıklım tıklım doldurmuşlardı. Kalabalığın salona sığmadığını, dışarılara taştığını görmek istemeyenler bile gördü. Salondaki heyecanı anlamak için fotoğraflara bakmak bile yeterli!



Bu salonda ilk defa Apo posteri asıldı, bölücü sloganlar atıldı!
Peki ne oldu da Erzurum'da bu görüntüler oluştu!
Şahsi hesap ve beklentilerine odaklanan, parti menfaatlerini kendi menfaatlerıinin engeli olarak gören bir zihniyetin oluşturduğu yönetim mantalitesi bu sonucu doğurmuştur.

Üzüntümüz Erzurum içindir; şehrimizin geleceği, huzuru içindir. Şahıslarla bir hesabımız alıp veremediğimiz yoktur. Bu zatların keyfi ve şahsi ucuz hesapları yüzünden şehri bekleyen sıkıntılar hassasiyetimizin kaynağını oluşturuyor.

MHP, geçmişte il, ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı, meclis üyeliği yapmış kişilerle ne kadar ilgilendi?

Mevcut MHP yönetimi, geçmişte bu şehirde Ülkü Ocakları'nda hizmet yapmış, Ülkü Bir'de ve diğer Ülkücü teşkilatlarda hayatlarının en verimli çağlarında fedakârlıkla gayret gösterenleri kongreye davet etmiş mi; görüşlerini, fikirlerini sormuş mu; onların gönüllerini alacak iki lafla ziyarette bulunmuş mu?

Bu silik kongrenin MHP ve Erzurum'a yakışır şekilde olması için mi çalışıldı, yoksa desteklediğim aday kazansın, siyasi hesaplarıma bir helal gelmesin kaygısı mı güdüldü!..

Bırakın geçmişte yöneticilik yapmış olanları,MHP'nin  elan Büyükşehir Yerel Meclisindeki 4 üyenin üçü delege bile yazılmamıştı.30 Mart yerel seçimleri öncesinde aynı endişeler Genel Merkez yetkililerine iletilmişti."Gidişat böyle devam ederse BDP Erzurum'da ana muhalefet olur" uyarısına Genel Başkan Yardımcısı'nın umursamazlıkla verdiği cevap bugün olanları ve geldiğimiz noktayı o günlerde belli etmişti.

Erzurum'u sadece mebus olmanın sıçrama tahtası olarak gören bir mantalitenin  suyun başını kesmiş olması sonucu, bizde MHP ve HDP kongrelerini mukayese etmek gibi abesle uğraşır olduk vesselam!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Metehan Türkoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Beş bin Şehidin kanı üzerine taht, ülkücülerine samimiyetini suistimal ederek baht inşa eden efendiler bu yazı sizin karneniz. Erzurum`da PKK ana muhalefet olacak dikkatli olsun düzgün adaylar koyun herkesi kucaklayın yoksa gelecek iyi olmayacak uyarısına Erzurum düşünsün diyerek dalga geçen sözde Ülkücüler. Ülkücüleri aldatankar bu manzara karşısında Allaha ne diyeceksiniz. Hiç düşündünüz mü? Hiç Allahtan korkuyor musunuz? Yüzümüze nasıl bakacaksınız?

  • uyan ülkücü uyan 01 Ocak 1970 02:00

    sadece Erzurum değil ayni hastalik bütün illerde var

  • uyan erzurum lu uyan 01 Ocak 1970 02:00

    HARİKA BİR YAZI MALESEF ÇOOKTA DOĞRU YAZIK OLDU ERZURUMA NE GELİR ELDEN. BİLİNÇLİ OLARAK TÜRKİYE GENELİNDE VE ERZURUM DA KİMSE OY VERMESİN DİYE ÖZELLİKLE ÇALIŞIYORLAR. korkuyorlar ki kimse oy verir iktidara geliriz.

  • MURAT 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUM`DA ÜLKÜCÜ HAREKETİ KENDİ SİYASİ GELECEKLERİ İÇİN BİTİRENLER UTANSIN.ASIL UTANACAK KİŞİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN VE OKTAY ÖZTÜRK.ŞİMDİ DE BU TABLOYU YARATAN SAYIN ZEKAİ KAYA ADAY ADAYI OLACAKMIŞ.SENİN İSMİNİN OLDUĞU LİSTEYE OY VERİRSEM NAMERDİM.AYNAYA BAK NEDEN OLDUĞUNU ANLARSIN.