İki Perdelik Oyun

Erzurumspor’un ilk yarı da oynadığı baskılı ,tempolu ve yürekli futbolu İki haftalık periyotta ligde oynayan takım yoktu desek yanılmış olmayız. Üstelik bu futbol ligin en kaliteli takımlarından Beşiktaş’a karşı oynandı.

Sergilenen futbolun ve yakalanan pozisyonların karşılığı en az 2-3 gol olmalıydı. Defans bloğu Pepe-Vida-Adriano olan bir takıma böyle cömert olmaya hakkınız yok. 

Mavi Beyazlı ekipte  10 numara eksikliği direk göze çarpıyor. Dün kaliteli bir forvet arkası olsaydı belki atakların finalinde işler başka türlü olacaktı. 

Bana göre maçın dönüm noktası ise; Şenol Güneş’in kırkıncı dakikadan sonra 4-4-2 ye dönmesine Mehmet Altıparmak’ın seyirci kalması oldu. Çünkü bu dakikadan sonra kanatları daha etkili kullanan bir Beşiktaş izledik. 

İkinci yarıda; BB Erzurumspor’u geri çekilmesiyle Beşiktaş kanatlardan oyuna ağırlığını koydu. 

Dakikalar ilerledikçe ve baskı arttıkça Quaresma gibi kaliteli ayakların devreye girmesi Beşiktaş adına skoru getirdi. 

BB Erzurumspor da dün özellikle Leo yu ayrıca tebrik etmek lazım. Babel’e adım attırmadı desek yanılmış olmayız. Ayrıca ilk yarıda ki Emrah Başsan ve Munsy Beşiktaş savunmasını zorlayan isimlerdi. 

BB Erzurumspor, bu ritmini özellikle iç saha da ki maçlarda sadece ilk yarı değilde 60-70 dakikaya yayarsa kaybetmesi çok zor.  Gerek pas oyunu gerek önde baskısı gerekse Munsy ve Sunu’nun Beşiktaş savunmasını yıpratıcı koşuları bir Süper Lig takımının yapması gerekenlerden fazlasıydı. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi mutlaka finali getirebilmeli... Yoksa bu güzel futbol skor ve puan anlamında karşılıksız kalır. 

Ne olursa olsun Erzurum bu oyunundan vazgeçmemelidir. Sonuçta neler  yapabileceğini dün akşam gördük. 

Bu arada dün akşam ki tüyleri diken diken eden atmosfer gerçekten muhteşemdi. Tribünlerin doluluğu ve ambiyansla Dadaşlar resmen Süper Lige “ biz geldik” mesajı verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus İnci 01 Ocak 1970 02:00

    Sağlam 10 numara olsaydı golleri kacırmazdı ve top tutup oyunu şekillendirebilirdi

  • Sinan gardiyan 01 Ocak 1970 02:00

    Burak bey gerçekleri her zaman ki gibi yazmışsın

  • hayati ŞAHİN 01 Ocak 1970 02:00

    Burak bey büyük takımlara karşı pozisyon yakaladinmi atacan yoksa işler zora giriyor iyi bir forvet defansı toparlayici libero pozisyonunda yada stoper olbilir en onemlisi ozerin yerine daha kaliteli kuvvetli bir orta saha fb den ozan olabilir paraya kıyıp almaları lazim