İlçeler Haber Girişi : 30 Mart 2015 15:30

İlçe tüketici hakem heyeti raportörlerine hizmet içi eğitim

İlçe tüketici hakem heyeti raportörlerine hizmet içi eğitim
Erzurum Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Turgut Özer, ilçelerde görev yapan raportörlere tüketici mevzuatı ile ilgili eğitim verdi.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Turgut Özer, ilçelerde görev yapan raportörlere tüketici mevzuatı ile ilgili eğitim verdi.

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı salonunda yapılan eğitime ilçe kaymakamlıklarında görev yapan raportörler katıldı.

Özer, 2014 yılında yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun tüketiciye önemli haklar getirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yeni Kanun ile tüketicileri daha ileri seviyede korumaya yönelik tedbirler alınmış; Tüketicilerin hak arama yolları kolaylaştırılmış, Tüketicinin bilgilendirilmesi konusu ön plana çıkarılmış, Bürokrasi azaltılmış, Hakkaniyete uygun bir ceza sistemi oluşturulmuştur. Yeni kanun, mevcut düzenlemelerin birçoğunda değişiklik öngörmenin yanı sıra; mevcut Kanunda yer almayan yeni düzenlemeleri de getirmektedir."

6502 sayılı kanunun yeni düzenlemeler getirdiğini belirten Özer, "6502sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile kredi sözleşmesi imzalanmadan önce, tüketicinin sözleşme şartları hakkında bilgilendirilmesi zorunlu kılınmıştır. Tüketicilere, tüketici kredisi sözleşmesinden 14 gün içinde cayma hakkı getirilmiştir. Tüketicinin açık talebi olmaksızın, krediyle ilgili sigorta yaptırılması yasaklanmıştır. Tüketicinin sigorta yaptırmak istemesi halinde ise istediği sigorta şirketi ile imzaladığı poliçe, kredi veren tarafından kabul edilmek zorunda olacaktır. Bankaların, kredinin ödenmesi için açılan hesaplardan, sadece kredi ile ilgili işlemler yapılması durumunda tüketicilerden ücret ya da masraf talep etmesi yasaklanmıştır. Bu hesabın, tüketicinin aksine yazılı talebi olmaması halinde kredinin ödenmesi ile kapanması zorunlu tutulmuştur." dedi.Eğitimin ardından Özer, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.