Kültür-Sanat Haber Girişi : 04 Mayıs 2015 17:00

İletişimciler Van'ı gezdi

İletişimciler Van'ı gezdi
Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, final sınavları öncesi stres atmak için Van'ı gezdi.
Erzurumajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, final sınavları öncesi stres atmak için Van'ı gezdi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığınca yaklaşan final sınavları öncesi Van ve ilçelerine bir gezi düzenlendi. Fakültenin Gazetecilik, Radyo Televizyon Sinema ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi 25 kişi stres atmak için; Van şehir merkezi, Erciş, Muradiye Şelalesi, Gevaş, Akdamar Adası gibi birçok tarihi ve turistik mekanı gezdi.

Geziyle ilgili öğrenciler adına konuşan Gazetecilik Bölümü Öğrenci Temsilcisi Ferhat Askan, final sınavları öncesi öğrencilere moral gezisi düzenlediklerini dile getirdi. Askan, "Dekanlığımızın desteğiyle birlikte fakülte temsilcimiz Canip Yeşil ile birlikte bir gezi planladık. Öğrenci arkadaşlarımız özellikle Van Gölü ve Akdamar Kilisesini görmek istediklerini belirttiler bizlerde 50-60 civarı bir başvuru arasından kontenjanımız olan 25 sayısını belirledik. Sabah erken saatlerde Erciş'te Adem arkadaşımızın ev sahipliğinde yöresel Van kahvaltımızı aldık. Erciş sahilini ve balık bendini gezdik. Daha sonra Muradiye şelalesine geçtik. Orada gezip ve fotoğraf çekindikten sonra Van şehir merkezine geçtik. Akdamar Adasına doğru yol aldık ve buradan vapur ile adaya geçtik. Arkadaşlarımızı kilise ve ada hakkında bilgi aldıktan sonra mangal keyfi için tekrar Van'a doğru yol aldık ve Van Kalesinde piknik yaptık. Van şehir merkezi ve İskele de gezildikten sonra gezimizi tamamladık." diye konuştu.

Geziye katılan öğrencilerden Melik Bulmuş gazeteci adayları olarak doğunun birçok yerini gezme fırsatı yakaladıklarını söyledi. Bulmuş şöyle konuştu: "Doğunun güzel şehirlerinden biri olan Van'ı gezdik. Ülkemizin birçok yeri böyle tarihi ve turistik mekanlarla dolu. Üniversite yıllarında bu tarz etkinliklerde yer almak oldukça keyifli."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.