İlçeler Haber Girişi : 06 Temmuz 2015 17:30

Ilıcalılar gönül sofrasında buluştu

Ilıcalılar gönül sofrasında buluştu
Aziziye Belediyesi, sokak iftarlarını geleneksel hale getirdi.
Erzurumajans-Aziziye Belediyesi, sokak iftarlarını geleneksel hale getirdi. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve ilçe halkının büyük teveccüh gösterdiği sokak iftarları bu yıl da devam ediyor.

Ilıca Aziziye Caddesi'nde yapılan iftar programı büyük ilgi görürken, 10 Temmuz'da da Dadaşkent halkı sokak iftarında buluşacak. Ilıca'daki iftar sofrasına ilçe sakinleri adeta akın etti. İftar programına, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, Aziziye Müftüsü Nurettin Akgül, Ilıca Mahalle Muhtarı Timur Meral, ilçedeki kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Orhan, program öncesi Ilıca'daki esnafları ziyaret ederek, iftar sofrasına davet etti.

ORHAN: ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN

Ramazan ayının coşkusunu ilçe sakinleriyle paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Muhammed Cevdet Orhan, "Geleneksel sokak iftarlarımızı geleneksel hale getireceğimizi geçtiğimiz yıl ifade etmiştik. Hamdolsun bu yıl da bir aradayız ve ramazan ayının ruhunu paylaşıyoruz. Bizim bu birliğimiz, beraberliğimiz ve aynı yürekle hareket edişimiz, inşallah umuyor ve diliyoruz ki, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimiz tarafından da yaşanabilsin. Çünkü Gazze'de, Mısır'da, Myanmar'da, Arakan'da ve özellikle Doğu Türkistan'da Müslüman Türk kardeşlerimizin uğradığı mezalimlerin bitmesi için burada hep birlikte el açıp dua ediyoruz. İnşallah bu katliamlar son bulur, onlar da bizler gibi ramazanın ruhunu birlik, beraberlik içerisinde yaşarlar." dedi.

ÖZ: RAMAZANDA DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLİYORUZ

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz ise, sokak iftarı geleneğini başlatan ve ilçe halkını gönül sofrasında buluşturan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'a teşekkür etti. Özellikle Ramazan ayında halkın iftar sofralarından buluşmasını çok anlamlı bulduğunu kaydeden Öz, "Ramazan ayı denince akla ilk gelen konulardan birisi de dayanışmadır. Bunun en güzel örneğini ilçemizde sergiliyoruz. Ulaşamadığımız el bırakmamaya özen gösteriyoruz. Hayır kuruluşlarımızla, belediyemizle ve kaymakamlık olarak güzel organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. İlçemizde gönlü geniş vatandaşlarımız, garip guraba, fakir fukara kimseyi aç ve açıkta bırakmıyor. Bu yüzden Ilıcalılar'a bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

KESKİN: AZİZİYE EN GÜZEL İLÇELERDEN BİRİ OLACAK

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin de konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in selamını ilçe halkına ileterek konuşmasına başladı. Keskin, şunları söyledi: "Belediye Başkanımızın ilçeye hizmet için taşıdığı heyecanı, şevki ve azmiyle, kaymakamımızın beklediği arzuladığı hizmetler Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle bütünleşecek ve Aziziye Erzurum'un en güzel ilçelerinden birisi olacak. Erzurum'daki yatırımlarımız hızla devam ediyor. Aziziyemizde önümüzdeki aylarda bir değişim rüzgarı esecek. Gerek asfaltlama ve yeşil alan, gerekse bilgi evleri projelerini birer birer hayata geçiriyoruz. Büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyesi ve kaymakamlıkla el ele vererek Aziziye'de inşallah güzel işlere imza atacak."

İftar programına ünlü ilahi sanatçısı Ahmet Kemal ile Murat Gündoğdu, ilahi ve naatlarıyla renk katarken, program semazen gösterisi ile sona erdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.