Sağlık Haber Girişi : 24 Aralık 2019 16:30

İlk'lerin Dadaşı!

İlk'lerin Dadaşı!
Yeni binasına da kavuşan hastanenin dadaş başhekimi ile dün telefonla görüştüm, gurur duyulası yaptıklarını sizinle de paylaşmak istedim.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Türkiye Sürat Pateni Milli takımının yaz dönemi kampı için Sinop’a gittiğimde tanışmıştım Dr. Mustafa Usanmaz ile. Devlet Hastenesi Başhekim Yardımcısı olan Usanmaz’ın, Yakutiye Belediyesi eski Başkan Yardımcılarından Zülküf Usanmaz’ın oğlu olduğunu öğrendiğimde de aramızda bir dostluk oluşmuştu. 3 yıl önce Sinop’ta kaldığımız 26 gün boyunca sporcularımızın sağlığı ile yakından ilgilendi ve çoğunluğunu Erzurumlu sporcuların oluşturduğu milli takımımızın gönüllü bir sağlık elemanı gibi çalışmıştı. İntaniye uzmanı Mustafa Usanmaz’ın bir süre sonra başhekim yardımcılığı yaptığı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne bu defa başhekim olduğunu öğrendiğimde inanılmaz mutlu oldum. Yapan, edenin canına sağlık. Cuk oturdu bu atama. Sinop Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan eşinin tayini sebebiyle eş durumundan gittiği tescilli bu huzur şehrinde başhekim olduktan sonra bir çok ilk’i gerçekleştirdiğini öğrenince de sevincim bir kat daha arttı.

***
Yeni binasına da kavuşan hastanenin dadaş başhekimi ile dün telefonla görüştüm, gurur duyulası yaptıklarını sizinle de paylaşmak istedim. İşte dadaş başhekimin kısa süre içerisinde Türkiye’nin en huzurlu ili Sinop’da gerçekleştirdiği ilkler ve düşünceleri: Herşeyden önce Sinop, Türkiye’nin sadece huzurlu ili değil, aynı zamanda en uzun yaşayanların da olduğu bir şehir. Yaşın 100’ün üzerinde olduğu çoğu hastanenin bakım ve tedavisini yaptığımız gibi dünyada da ender rastlanmasına rağmen cerrahi müdahale de yaptığımız, sağlığına kavuşturduğumuz oldu. Ben göreve başladıktan sonra Sinop’ta ilk defa kalp anjiyosu ve açık kalp ameliyatı da gerçekleşti. Sinop’ta ilk defa su içinde doğum da yine başhekimliğim dönemimde oldu. Yaşlılara ve kanser hastalarına hizmet veren 20 yataklı palyatif Bakım Merkezi’ni kurmakta yine bana nasip oldu. Yoğun bakım yatak kapasitesini de 60’a çıkartarak hastanede bir ilk’e daha imza attık.

***
Hastanesine değil ama bir gün yolunuz bir gün Sinop’a düşerse inanıyorum ki çevresine de yaptığı pozitif enerjisi ile Erzurumlu bu başhekim ile illa ki hemşehrisi olduğunuz için gurur duyacaksınız..


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.