Siyaset Haber Girişi : 29 Ağustos 2014 09:39

İlk mesai, çiftçinin elektrik borcu

İlk mesai, çiftçinin elektrik borcu
Erdoğan başbakanlık vekaletini Davutoğlu'na verdi..
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'başbakanlık' vekaletini alan Ahmet Davutoğlu, ilk mesaisinde Mardin'de çiftçilerin yaşadığı elektrik kesintisini ve üç gündür bölgede yaşanan sorunları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köşk'e çıkması nedeniyle boşalanBaşbakanlık için vekâleti önceki günkü kongrede Ak Parti Genel Başkanı seçilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na verdi. Davutoğlu, yeni hükümet kuruluncaya kadar Başbakan Vekili olarak görev yapacak. Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesinin ardından dün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında, 'Bakanlar Kurulunun Görevini Sürdürmesine Dair İşlem' yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasını taşıyan kararda, şu ifadeler yer aldı:

"10 Ağustos 2014 Pazar günü genel oyla yapılan seçimde halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilerek görevime başlamış bulunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 101'inci maddesinin dördüncü fıkrası ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 4'üncü maddesinin 5'inci fıkrası gereğince, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğimin sona ermesi ve Başbakanlık makamının boşalması nedeniyle, yeni başbakan atanıncaya kadar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığa vekâlet etmesini ve yeni hükümet kuruluncaya kadar mevcut Bakanlar Kurulu'nun görevini sürdürmesini rica ederim."

Yeminden sonra görev

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Mardin milletvekillerinden,  elektrik kesintisi nedeniyle 3 gündür vatandaşların Mardin-Şanlıurfa karayolunu  trafiğe kapatması konusunda bilgi aldı.

Başbakan Vekili Davutoğlu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ınTBMM Genel Kurulu'ndaki yemin töreninin  ardından, AK Parti Grubu'ndaki makamına geçti. Davutoğlu, burada, Yıldız,  İçişleri BakanıEfkan Ala, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler,  Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile bir araya geldi.

Talimat verdi

AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve  Belma Satır'ın da hazır bulunduğu görüşmede, Yıldız ve milletvekilleri, Ahmet  Davutoğlu'na, vatandaşların elektrik kesintileri nedeniyle 3 gündür  Mardin-Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapatması konusunda bilgi verdi. Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu'nun, çiftçilerin elektrik borçlarının  tarımsal destekleme primlerinden ödenmesi konusunda çalışma yapılmasını  istediğini belirten Akdağ, "Bu soruna çözüm bulunması ve bu konuda bir Bakanlar  Kurulu kararı hazırlanması noktasında Başbakanlık Müsteşarı'na talimat verdi.  Soruna en kısa sürede çözüm bulunacak" dedi.

'Uçaklar yurt yatakhanesiydi'

Davutoğlu dün Dışişleri Bakanlığı personeliyle vedalaştı. Davutoğlu, beş yıl boyunca çok çalıştıklarını, çok yol katettiklerini, uçakları 'yurt yatakhanesine' çevirdiklerini söyledi ve çalışanlara teşekkür etti. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu "Sizi çok özleyeceğiz. Emrinizdeyiz" dedi.

 'Suya muhtacız, perişan olduk'

Mardin'in Derik ve Kızıltepe ilçelerinde, çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto için 3 gün önce başlattığı yol kapama eylemleri dün de devam etti. 170 köyde yaşayan çiftçilerin başlattığı eylemde, önceki akşam Mardin-Kızıltepe karayolunu havaalanı mevkiinde kesen çiftçiler ile yolu açmak isteyen güvenlik güçleri arasındaki görüşmeler sonuçsuz kaldı. Çiftçiler Mardin-Kızıltepe ve Mardin-Şanlıurfa yollarını ateşe verdikleri lastik ve taşlarla oluşturdukları barikatlarla aralıklı olarak trafiğe kapattı. Güvenlik güçleri çiftçilere müdahale etti. Mardin, Derik veŞanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin kesiştiği İpek Yolu'nun Üçyol mevkiindeki eylem de devam ediyor. Çiftçilerin yol kapama eylemine destek veren dünyanın en uzun boylu adamı Sultan Kösen, "3 gündür bizim elektriklerimizi kestiler. Biz susuzluktan köyden kaçıyoruz, suya muhtaç olduk, hayvanlarımız hepsi telef oldu. Tarlalar, ekinlerimiz çok zarara uğradı. Devletten bunu beklemiyorduk. Bu gaz bombaları hayvanlara sıkılmaz. Burada yaşlısı, çocuğu, hastası var. Ne yazık ki gaz bombalarıyla karşılaşıyorlar" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.