İlk yarı ve ikinci yarı

Baktığımız zaman genel tabloda 3.Ligden 2.lige çıktığımız sezonda lider bir takım var. 

Grubun en az mağlup olan takımı olmakla beraber ilk 10 sıradaki takımlar arasında en çok berabere kalan takımız.

Futbol olarak genel anlamda rakibe teslim olmayan, topu ayağında tutan bir BB Erzurumspor izledik.

Hücumda özellikle erken gol bulduğu maçlardaki üretkenlik sorunu yaşamazken, savunmadaki sıkıntılar sezonun ilk yarısı boyunca göze çarptı.  

Özellikle stoperdeki istikrarsızlık ve takım savunmasının yetersiz oluşu yenilen 17 golde en büyük etken oldu.

BB Erzurumspor İlk yarının en dikkat çekici futbolunu Fethiye deplasmanında oynadı. Bana göre Ahmet hocanın o Maçta oynattığı sistem sezonun ikinci yarısı oynatacağı 4-4-2 sisteminin habercisi oldu.

Cihan ve Uğur gibi tek yönlü iki oyuncununda gönderilmesiyle bunu bize ispatladı. Çünkü bu sistemde merkez orta sahadaki oyuncularınız oyunun iki yönünde oynayabilen oyuncular olmak zorundalar.

Belliki bu bu bölgeye bu tarz oynayabilecek takviye yapılacak çünkü Fahri'nin de ayrılmasıyla o bölgede alternatif azaldı. 

BB Erzurumspor'un kaleci stoper sol bek ve ortasahada eksikleri var. Takviyeler bu bölgelere yönelik yapılacaktır. Ama bu takviyeler yapılırken mali şartlarda zorlanmamalı... 

Çünkü elinde zaten iskelet bir kadro var. Sen sadece ikinci yarıda oynatacağın sisteminde göz önüne alarak o bölgelere yama yapacaksın. 

Kulübün, Erzurum deyimiyle "sırf desinler uğruna" para harcayacağını düşünmüyorum. 

Sezonun ikinci yarısında puan Aslan'ın ağzında olacaktır. Çünkü her takımın hedefi var. İlk yarıdaki o bol pozisyon ve üretkenlik sezonun  ikinci yarısında olmaz. O yüzden transfer yapılırken bunuda göz önünde bulundurarak,  maç sıkıştığında kilidi çözebilen, takımı organize eden duran top kullanan bir ofansif orta sahaya mutlaka ihtiyaç var. Yoksa bu anlamda bütün yük Fatih Gülde olur. Engin'in de takımdan ayrılmasıyla bu ihtiyaç zaten ayyuka çıkmış durumda. 

Ahmet hocayı sezon içerisinde en çok ben eleştirdim.. Ancak bu takımı en iyi yerde bitirdi bu gerçek. Hataları yok mu? Tabiki var. Yine hata yapsın yine eleştiririm.

Ama şu var kendisi çok kaliteli bir insan.  eleştiriler karşısında tek bir kez bile kariyerinin ukalalığını yapmadı. 

Şimdi herşey kendi elinde. Eğer doğru transferlerle  bu takımı üst üste 2. Kez şampiyon yaparsa o muazzam kişiliğini efsanelikle taçlandırır.

Futbolcu gider, Futbolcu gelir bunlar futbolun doğasında olan şeyler. 

Bu şehir kimleri gördü kimler geldi geçti. Bunları büyütmemek lazım.

Gündemdeki olaylara değinmeyeceğim. Çünkü sosyal medyada fazlasıyla konuştuk. Ancak şunu demeden de geçemeyeceğim. Bu takım bizim takımımız şehrimizin tek takımı.

Ve bu takıma sahip çıkana sahip çıkmak her Erzurumlu'nun boynunun borcudur.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Necati Utlu 01 Ocak 1970 02:00

    Sizi tebrik ediyorum hiç oynatılmayan oyuncular hakkındaki eleştirilerinize, Uğur hakkındaki görüşlerinize katılmıyorum. Erzurum sporu iyi analiz edin Erzurumlu oyuncuların barındırılmadığı bir birim olarak görüyorum. Sevinme Uğur boşta kalmadı başka bir takımla anlaşma yaptı.

  • ÇETİN 01 Ocak 1970 02:00

    ALİ başkanım denizli belediyespordan özer kutluyu al golleri sıralasın .Adam gol makinesi kaçırmayalım .Ligin son iki haftasında takım gol bile atamadı bence bu oyuncu alınmalı.

  • yener kaarasu 01 Ocak 1970 02:00

    Agzina diline kalemine saglik abi

  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Denizli BBSK, Özer Kutlu ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini fesh etti.Bence yönetim forvet bölgesine bu oyuncuyu alarak takviye yapmalıdır.Kendisi 270 maçta 90 gol atmış.Son iki hafta gördük ki forvetlerimiz her zaman gol atamıyor en azından bu takımda bir forvete ihtiyaç var düşüncesindeyim.

  • MLÇ 01 Ocak 1970 02:00

    Icerde yoktan kaybedilen puanlari alabilseydik farki acardik. Takimimizin her zaman yaninda tribunde olmaliyiz. Ama tribunde olanlar takimi olumsuz etkilememeli. Diyarbakir maci yenilgisini taraftara bagliyorum. Icerde puan kaybina tahammul edilmemeli. Giden futbolcularin yerine onlar muadilinde belki daha iyi futbolcular alinmali. Takimin cok iyi elemanlari gitti zira.