İlla ki sağlık, illa ki sağlık!

Bir süre önce sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünden sürpriz bir kararla istifa eden Prof.Dr. Şafak Çomaklı, kendini 6 ay bakıma aldı. Ailesi ile birlikte Eskişehir’den ayrılarak Ankara’da ki evine yerleşen Prof. Dr. Şafak Çomaklı, çok önceleri beliren hastalığının tedavisi için kapısını dış dünyaya kapadı. Kendini tamamen sağlığına veren Çomaklı, artık sağlığını ihmal etmemeye özen gösteriyor.

Kendisiyle önceki gün telefonla görüştüğümde bugün (dün) tedavi amaçlı hastaneye gideceğini belirten Prof. Dr. Çomaklı, en az 6 ay da işten uzakta olacağını, çalışmayacağını, izinli olduğunu söyledi, ‘‘Bu saatten sonra artık sağlığım ihmal etmeye gelmez. Öyle bir lüksüm yok’’ dedi ve durumunun ciddiyetine dikkat çekti. Değerli kardeşime geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, onunla ilgili yazımı Can Yücel’in bir şiiri ile bitirmek istiyorum. Ailecek kurulun sofraya/ öyle acele acele değil/ vazife yapar gibi hiç değil/ şöyle keyife keyif katar gibi/ lezzete lezzet katar gibi/ eksik bıraktıklarını tamamlar gibi/ tadına var akşamının/Gece evinde, dostların olsun /Sohbet mezen, kahkahan içkin olsun/ Arkadaşım, hayat bu, daha ne olsun/ Ama en önce ve illaki sağlık olsun, illa ki sağlık olsun!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Hangi güzel yüz ki toprak olmadı. Hangi ceylan göz ki yere akmadı.( Davudi Tai Hz.)

DUVARIN DİLİ: Asıl marifet buluttaydı. Ama herkes yağmura şiir yazdı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.