İnadınıza VAR olacağız...!

Geçen hafta Kasımpaşa maçında Egemen’in pozisyonuna hakem Arda Kardeşler tarafından penaltı verilmiştir. VAR hakemlerinin uyarısına rağmen hakem VAR’a gitmeye tenezzül bile etmeyerek kararını değiştirmemiştir. Eski hakem ve kamuoyunun da takdiriyle pozisyonun penaltı olmadığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. 

Yetmemiş gibi Egemen’in pozisyon da VAR işareti yapması sarı kart olarak değerlendirilerek ikinci sarıdan kırmızı kart görmüştür. Fakat bu uygulama ilk ve tek olarak Erzurum’a karşı uygulanmıştır.

Aynı maçta Acka’nın bariz çizgide  yapmış olduğu müdahale yine hakem Arda Kardeşler tarafından penaltı olarak değerlendirilmiş ve bütün kamuoyunun tepkisini çekmiştir.

Ve bu Arda Kardeşler bu maçtan sonra üst üste maçlara verilerek yaptığı skandal hatalar sonucu ödüllendirilmiştir.

Bu hafta oynanan ve 1-1 devam eden maçta 90. Dakika da THY nin golü  ofsayt diye geçersiz sayılmıştır. Ancak ne gariptir ki yayıncı kuruluş pozisyonu ofsayt kamerasından değil de pilot kamera ve karşı kaledeki ofsayt kamerasından ekrana getirmiştir. 

Ve daha skandalı aynı kalede  Erzurum aleyhine verilen ilk yarı daki penaltı her açıdan gösterilmiştir.

Yani yayıncı kuruluş ve VAR sistemi görüntü açılarını istediği ve işine geldiği  gibi ayarlamaktadır. 

Şimdi sormak istiyorum;

Acaba  Erzurum’un Süper Lig de olması kimleri rahatsız ediyor? 

Yoksa gizli bir lobi Erzurum yerine bölgede ki bir başka şehir takımının Süper Lig de olması veya kalması için mi çabalıyor? Çünkü futbol sadece futbol değildir. 

Acaba yetkililer burada ki kış şartlarından mı tedirgin? Ki kış aylarında Erzurum stadyumunun zeminin bir çok zeminden çok daha elverişli... 

Son iki haftada Erzurum’un 4 puanı gasp edilerek bir şehrin kaderiyle oynandı. 

Bu dört puan, ligde kalma adına kayıp olduğu gibi hem de maddi anlamda tam 2.6 milyon Türk Lirası kaybı demektir... 

Bu kadar kolay olmamalı... 

Sizin referansla klasman atlayarak geldiğiniz bu platforma, bu şehir tırnaklarıyla kazıyarak geldi.  Ve bu günlere gelmesinde emeği olan herkesten, tribünde ki yediden yetmişe her taraftarın vebali sizin üzerinizdedir. 

Bu saatten sonra Erzurum’luyum diyen Erzurum’da nefes alan ve imkanı herkesin  

İnadınıza daha da kenetleneceğiz.

İnadınıza ceza verdiğiniz 7 bin kişinin yerine 17 bin kişi geleceğiz. 

İnadınıza  Düş-Me-Ye-Ce-Ğiz..!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dündar Yiğit 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum zaten düşmez rahat olalım.İlk 8 haftanın fikstürü çok zordu o yüzden buralardayız.takım stresli oynuyor bir an önce gol atmak için.rahat oynayalım,yenilmeyelim yeter,galibiyet gelir .

  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Elinize,gönlünüze,kaleminize sağlık.Biz her durumda takımımızın yanındayız.