Teknoloji Haber Girişi : 28 Mart 2015 12:30

İnternetteki bilgi kirliliği, güvenilirliği azaltıyor

İnternetteki bilgi kirliliği, güvenilirliği azaltıyor
Herkesin kolaylıkla ulaşabildiği ve hiçbir süzgeçten geçirmeden istediğini paylaşabildiği internet ortamındaki bilgi kirliliği her geçen gün artıyor.
Erzurumajans-Hiçbir kontrol mekanizmasının olmadığı sosyal medya insanlara sağladığı özgürlük kadar büyük bir bilgi kirliliğinin de oluşmasına neden oluyor. Bir anda milyonlarca kişiye ulaşabilen yalan/yanlış bilgiler bazen o kadar ciddiye alınıyor ki iş, resmi belgelere kadar yansıyor. Bunların en güzel örneklerinden biri de şiirler... Özellikle birçok sözün Mevlana'ya ithaf edilmesi gibi sahipsiz onlarca şiir de Can Yücel imzasıyla yayılıyor. Sahte şiirlerinin okul kitabına bile basıldığı Can Yücel'in imzasını birçok dershaneye ya da özel okula ait yayınlarda bulmak mümkün. Can Yücel'in tarzıyla uyuşmayan bu şiirimsi dizeler vatandaş tarafından en çok bilinen şiirleri olsa da Yücel ile hiçbir alakaları yok.

Ünlü isimler tarafından okunarak milyonlarca kişiye ulaşan bu şiirlerden bazıları şöyle:

"Bağlanmayacaksın, Kadın Dediğin, Erkek Dediğin, Anladım, Her şey Sende Gizli, Olmuyorsa Zorlamayacaksın,.Farkında Olmalı İnsan ve Sevdiğin Kadar Sevilirsin..."

Mevlana'ya ait olduğu iddia edilen birçok sözden bazıları günümüz pop şarkılarını andırırken bazıları ise saç-baş yolduruyor. Kendisinden 600 yıl sonra yaşayan Thomas Alva Edison hakkında bile cümleleri bulunan Mevlana, sahte cümlelerle adeta din adamından ziyade dünyevi aşk peşinde koşan biri olarak lanse ediliyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.