IŞİD tiyatrosuyla BOP Kürdistan'ı kuruyor

1960 - 70 li yıllarda Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı coğrafya'ya diplomatik ifadeyle SICAK ÜÇGEN denirdi.

Türkiye, Suriye, İran, Irak ın belirli parçalarını içerisine alan bir harita gözünüzün önüne getirin. Üçgenin üst köşesinden İran'dan başlayarak Türkiye'nin Doğuşun da Hataydan geçip Suriye içersinden Doğuda Kuzey Irak'a oradan İran'a doğru bir çizgi içerisinde kalan bölgeyi kapsar.

Bugün İŞIDle mücadele ediyoruz paravanı altıda BOP projesi gereği PYD ye, yani Kürdistan'a verilmesi planlanan 911 km uzunluğundaki bölgeyi de kapsayan coğrafyaya muhalif kesim tarafından ŞEYTAN ÜÇGENİ de denirdi.

Bölücü Kürt siyasetinin üst aklı bu hedefi hep diri tutmak için siyaset geliştirdiler. Olası tepkiyi azaltmak, bertaraf etmek, Kürt olmayan halkın desteğini almak için asıl
hedeflerini Demokrasi, insan hakları, halkların özgürlüğü gibi evrensel değerler ambalajına sararak servis ettiler.

Sosyalist anlayış ve kültürle iç içe olan Kürtçülük hareketi en büyük desteği Türk sol hareketinden almıştır.

Türk solu bu anlamda Irkçı bölücü, şovenist Kürt hareketi tarafından kandırılıp, kullanılmıştır.
Çünkü; Sol siyaset; ırkçılığı, şovenizmi reddeder. solun amentüsü ırkçılığı reddetmektir.

Üstelik Kürtler'in yaşadığı coğrafyada Devlet olarak eşit vatandaş kapsamı anlayışında yaşayanlar yalnızca Türkiye kürtleridir.

Devlet sınırları içerisinde yaşayan herkese eşit vatandaş olarak muamele etmiş, etnik bir ayrım resmen yapılmamıştır.

Irak'ta, Iranda, Suriye'de yaşayan Kürtler ikinçi, hatta üçüncü sınıf muamele ile muhatap oldukları zaman Türkiye Kürtleri birinci sınıf vatandaş olarak eşit muamele görmüşlerdir.



Türkiye'deki demokrat ortamı istismar eden bölücü Kürtler hayli mesafe aldılar.
Irak Savaşı'ndan sonra fiili bir devlet oluşturan Kuzey Irak Kürt yönetimi diğer kürtlerde de istek oluşturdu.

Zaten ABD ve Batılı devletlerinin bu oluşuma hem istekli olması hemde desteklemesi olayları hızlandırdı. İsrail bölgede ki yalnızlığını giderecek formülü bölgede kurulacak kukla, edilgen, bir Kürt oluşumunu desteklemekte görmüştür.

Velhasılı kurulacak Kürt devletine dünya konjöktörün de müsait hale getirildi..

İşte bu aşamada oluşacak yeni Ortadoğu projesi için Türkiye içerisinde de destek bulmak gerekliydi. Bu kapsamda planlanan Büyük Ortadoğu Projesi devreye sokuldu.
Ülke içerisinde bu projeye destek verecek, gereklerini yapacak aktörlere eşbaşkanlık verildi ve İktidara gelmesi için ortam hazırlandı.

RTE ve Davutoğlu'na dikta ettirilen derinlikli(!) suriye politikası sonuçu 911 km sınırın büyük bir kısmında komşumuz Suriye yerine Kürtçü PYD oldu.

İşin en garip kısmı da ABD, TSK , PKK ittifak halinde İŞID le mücadele ediyor algısıyla TSK PKK birlikteliği görüntüsü oluşturuluyor olmasıdır.

Suriye sınırındaki Kürt kantonları içerisinde PYD'nin kontrol edemediği az bir kısmı kaldı şimdi Celeblus da İŞID in elinden alınıp PYD nin kontrolüne bırakarak sıcak veya şeytan üçgeninin alt (Güney) sınırı da tamamlanmış olacak. Böylelikle İŞID figüranıyla sahnelenen ve hedeflenen FREE KÜRDİSTAN a oluşumunun önemli bir ayağı da tamamlanmış olacak.

Sıra üçgenin İran, kuzey Irak arasında ki çizgisini(sınırını) halletmekte.
ABD İran'la anlaşmış(!), barışmış(!) demek ki onu da halletmek için yanaşıyor.
Göreceksiniz orda da bir BOP eş başkanı bulur yakında.... Vesselam.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    BU ÜCGENE İKİNCİ ÜCGEN LAZIM KERKÜK GÜNEY AZARBEYCAN AZARBEYCAN TÜRKİYE ŞİMDİ

  • bilgisilgi 01 Ocak 1970 02:00

    yazdıklarınıza %100 katılıyorum, gecekondudan gelenlere saray vadedilerek bu ihanetin eşbaşkanlığı verildi