Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2011 14:55

İsimsiz kahramanlar!..

İsimsiz kahramanlar!..
Palandöken Kayak Merkezinde görev yapan Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarının adeta gizli kahramanları oldular.

Erzurum Ajans-Palandöken Kayak Merkezinde görev yapan Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarının adeta gizli kahramanları oldular.

2011 Universiade Kış Oyunlarında Sporcu yaralanmalarına karşı görev yapan birlik, Sağlık bakanlığı Medikal ekibiyle birlikte oyunlar süresince kayak merkezinde hazır bulundu. Yurdun değişik bölgelerinden oyunlar dolayısıyla bölgede görevlendirilen sağlık ekiplerinin hastaya müdahalesinin ardından görevi devralan kurtarma birliği ekipleri, hastayı en güvenli şekilde dağdan ambulansta taşıdı.

Erzurum Valiliğine bağlı Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi oyunlar boyunca palandöken kayak merkezinde 17, konaklı kayak merkezinde 10, Kandilli kayak ve koşu merkezinde ise 3 personel ile görev aldı.

Tamamı Üniversite mezunu olan Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel Çığda Arama ve Kurtarma ekibi olarak 10 yılı aşkın suredir palandöken kayak merkezinde oluşan yaralanmalara karşı ilk müdahaleyi yaparak yaralıları sağlık ekibine transfer ediyor. Ekip, geçtiğimiz sezon en az 200’e kayakçıyı güvenli bir şekilde pistlerden alarak 112 Acil ekiplerine teslim etti.

2011 Universiade oyunlarında da görev alan kurtarma ekibi, yaralanan sporcuları sağlık merkezine kayan sedyeler ile tahliye etmeyi başardılar. En küçük bir hata ve sorun olmadan Fisu Medikal sorumluları nezaretinde çalışan ekip fesi gözlemcilerinden de tam not aldı.

FİSU Medikal yetkilileri, kurtarma ekiplerin çalışmasına hayranlıkla izlediklerini belirterek, kurtarma ekiplerinin bir çok Avrupa ülkesinden daha iyi bir şekilde görev yaptıklarını belirttiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.