Eğitim Haber Girişi : 21 Temmuz 2015 13:22

İŞKUR'dan üniversite öğrencilerine büyük jest!

İŞKUR'dan üniversite öğrencilerine büyük jest!
Dr. Nusret Yazıcı, üniversitelerle imzalanan protokollerle öğrencilerin stajlarının işbaşı eğitim programı aracılığıyla yapılması sağlanacağını ifade etti.
Erzurumajans-Türkiye İş Kurumu, üniversite öğrencilerinin Kurum hizmetlerinden daha fazla yararlanmasını temin etmek ve öğrencilerin zorunlu ve isteğe bağlı stajlarını yaparken gelir elde etmelerini sağlamak için işbaşı eğitim programları uygulamasını yaygınlaştırdı. 

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Yazıcı yaptığı açıklamada, "Yükseköğretim öğrencilerimizin işgücü piyasasına girişte karşılaştıkları engellerin en aza indirilmesini istiyoruz. Bu amaçla, üniversitelerle işbirliklerimizi artırarak irtibat noktalarımızın sayısını 84'e çıkardık. Ayrıca 18 üniversite ile işbaşı eğitim programına katılımı daha fazla artırmak için protokol imzaladık. Bunların sayısı önümüzdeki dönemde daha da artacak. Yaptığımız çalışmalar ile öğrencilerin öncelikle eğitim aldıkları mesleklerde ve istedikleri diğer mesleklerde yapacakları zorunlu ve isteğe bağlı stajlarını işbaşı eğitim programı ile finanse ederek aylık 1000 TL düzeyinde ödeme yapıyoruz. Bu kapsamda öğrenciler zorunlu ve isteğe bağlı stajlarını sektörün en iyi işyerlerinde yaparken gelir de elde ediyorlar. İşverene hiçbir maliyeti olmayan bu programa katılan öğrencilerin kısa vadeli sigorta primlerini de İŞKUR ödüyor" ifadesini kullandı. 

Y
azıcı ayrıca; "Eğitimli işgücüne hizmet verme ve gençlerimizi iş hayatına hazırlama noktasında ülkemizde faaliyet gösteren tüm üniversitelerle işbirliği yapmaya her zaman hazırız. 81 ilde bulunan teşkilatımız ve özverili personelimiz aracılığıyla üniversitelerle işbirliğini geliştirerek daha fazla öğrenciye ulaşmayı planlıyoruz" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.