İlçeler Haber Girişi : 25 Şubat 2016 22:30

İspir'in düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı

İspir'in düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Erzurum'un İspir ilçesinde kurtuluş coşkusu yaşandı. İspir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü renkli görüntülere sahne oldu.
Erzurumajans-Erzurum'un İspir ilçesinde kurtuluş coşkusu yaşandı. İspir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü renkli görüntülere sahne oldu. 

Hükümet Konağı önünde düzenlenen kutlamalara Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Kaymakam Ömer Faruk Fidan, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, törende yaptığı konuşmada günün anlam ve önemini anlattı. Genel Sekreter Yardımcısı Keskin, konuşmasının başında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in selamını ve kutlama tebriğini vatandaşlara iletti. Keskin, "Güzel İspir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünde sizlerle beraberiz. Şehitlerimiz ve gazilerimizin omuzlarında bize emanet edilen ülkemizin güzide topraklarından olan benim de vatanım İspir'in düşman işgalinden kurtuluşunun biraz önce duruşunu, İspirin duruşunu, ülkenin duruşunu, buradaki hemşerilerimizin o dönemde çektikleri sıkıntıları ve kahramanlıkları yetkilerimizden dinledik" dedi. "Yüz yıl geçmesine rağmen ülkemizin üzerindeki kara bulutları hala görmekteyiz" diyen Keskin, şöyle devam etti: "Bize düşen düşman işgalinin bertarafını burada kutlarken bugün gerek okullarımızda gerek diğer eğitim kurumlarımızda gerek kamu kurumlarımızda gerek ailelerimizde ve gerekse de eğitim aldığımız bütün noktalarda bu hususu iyice dile getirmemiz ve bu husus üzerine kendimize rol biçmemiz lazım. Bundan kendimize pay biçmemiz ve çocuklarımızı da bu şuurla yetiştirmemiz gerekiyor.

Kurtuluş törenlerinde elbette tarihi hatırlayacağız elbette o gün yaşanmış olanları bugün de hissedeceğiz ama bizim için kıymetli olan o gün yaşanmışları bir daha bugün yaşatmamak, gelecek nesillerin de yaşamasını engellemek adına doğru bilinci, doğru ruhu, doğru vatan sevgisini, doğru bayrak sevgisini, doğru ezan sevgisini bu insanlara, vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza iyi bir şekilde aktarıyor olmamız gerekiyor."

TARİH BİLİNCİNİN ÖNEMİ

Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, konuşmasında tarih bilincinin önemine vurgu yaptı. Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: "İspir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünde yeniden bir şahlanışla yeniden bir dirilişle evlatlarımıza bu konunun hassasiyetini özellikle anlatalım. Şuanda hala her gün yeni bir şehit haberini alıyoruz. 

Yine bir annenin yüreği dağlanıyor, yine bir ocağa ateş düşüyor. Bizim için şehitlerimizin kıymeti ne ise gazilerimizin kıymeti de odur. Bu millet, bu devlet, bu bayrak asla ve kat'a hiçbir şekilde bugünkü gördüğümüz ve tarihten ders alarak dinlediğimiz, işittiğimiz, bugüne de aktardığımız o zalimlikleri bir daha yaşattırmayacaktır. Bunun bu şekilde bilinmesi gerekir.

İspir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlu olsun." İspir Belediye Başkanı Osman Çakır da, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunda çekilen zorlukları, halkın kahramanlık ve özverisini anlattı. İspir'in kahraman evlatlarının vatan savunmasını temsili olarak canlandırıldığı tören de halk oyunları gösterisi yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende Erzurum Büyükşehir

Belediyesi'nin Mehter Takımı, seslendirdiği kahramanlık destanlarıyla törene katılanları adeta coşturdu. İspirliler, şanlı ecdadımızı anlatan marşları hep bir ağızdan dile getirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.