Bölge Haber Girişi : 06 Ocak 2010 13:12

İşsiz vatandaşa rekor vergi borcu!..

İşsiz vatandaşa rekor vergi borcu!..
Erzurum'da asgari ücretle çalışırken, üzerine şirket geçirilen ve daha sonra çıkışı verilen işsiz vatandaşa 1 milyon TL vergi borcu çıkarıldı.
Erzurum Ajans- Erzurum'da asgari ücretle çalışırken, üzerine şirket geçirilen ve daha sonra çıkışı verilen işsiz vatandaşa 1 milyon TL vergi borcu çıkarıldı. Yaşar Ensari isimli vatandaş, 1996'da bir temizlik şirketinde asgari ücretle çalışmaya başladı. Daha sonra işyeri sahibi, Ensari'nin üzerine Dalbudak adında bir temizlik şirketi kurdu. İki yıl kağıt üzerinde kurduğu şirketin sahibi olarak görülen, ancak gerçekte temizlikçi olarak çalışan Ensari, 1999'da şirketten ayrıldı.

60 M2'LİK EVDE OTURUYOR
Yaşar Ensari burada birkaç yıl çalıştıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'nde mevsimsel işçi olarak göreve başladı. Dört çocuğuyla 60 metrekare büyüklüğündeki bir evde yaşayan Ensari, sahibi göründüğü firmanın 10 yıl vergi ödemediği için devlete bir milyon TL borçlu olduğunu öğrenince şoke oldu. Ensari, "Ayrıldığım firmanın sahibi gibi gösterilmişim. Evime ekmek alacak param yokken bir milyon TL vergi borcu çıkarttı. Hayatımda bir milyon TL'yi bir arada görmedim" diye konuştu. (Kaynak:Sabah)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.