Erzurum Haber Girişi : 15 Kasım 2019 19:30

İstanbul'da 'soğuk' rüzgar esti

İstanbul'da 'soğuk' rüzgar esti
Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumu konusunda TBMM'ye soru önergesi veren İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ile Başkan Mehmet Sekmen İstanbul’daki tanıtım günlerinde bir araya geldi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumu konusunda TBMM'ye soru önergesi veren İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ile Başkan Mehmet Sekmen İstanbul’daki tanıtım günlerinde bir araya geldi.

Protokol konuşması yapıp yerine oturan Sekmen, Cinisli'ye el uzatmadı. Ancak Cinisli konuşması sonrasında protokol sırasına yönelerek özellikle Mehmet Sekmen ve ardından tüm protokol üyeleriyle tokalaştı.

Erzurum Konfederasyonu tarafından İstanbul Maltepe'de düzenlenen ‘Erzurum Tanıtım Günleri' başladı. Resmi açılışı bugün yapılan organizasyona AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PROTOKOLDE KARGAŞA

Organizasyon eksikliği nedeniyle bir kez daha protokol sıralamasında kargaşa yaşandı. Kimin nereye oturacağı önceden belirlenmesine rağmen, organizasyon yetkilileri kontrolü sağlayamadı. Ayrıca etkinlik alanında kalabalığın protokol önünde yoğunlaşması nedeniyle, görevliler sık sık anons yaparak, vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı.

GÖZLER İKİSİNDEYDİ



ERKON Başkanı Mustafa Macit'in açılış konuşmasından sonra kürsüye Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen çıktı. Konuşmasından sonra protokol sırasındaki Vali Memiş, Milletvekili Altınok ve ERKON Başkanı Macit ile tokalaşan Sekmen, bir koltuk sonrasındaki İYİ Partili Naci Cinisli'ye el uzatmadı. Başkan Sekmen’in İYİ Partili Cinisli'nin Büyükşehir’in borçlarından dolayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplandırmasını isteyerek TBMM'ye soru önergesi vermesine bir hayli sinirlendiği iddia edilirken, CHP Milletvekili Gürsel Tekin'in ardından kürsüye Milletvekili Cinisli çıktı. Konuşmasını tamamladıktan sonra protokol sırasına yönelen Cinisli, ilk olarak Başkan Sekmen ve ardından diğer protokol üyeleriyle tokalaştı.

KURDELE KESİMİNDE YAN YANA OLDULAR



Objektiflere yansıyan bu anlardan sonra Cinisli ve Sekmen kurdele kesiminde yan yana geldi. Hatta ikilinin arasına girmeye çalışanlara Başkan Sekmen'in Cinisli’yi kolundan çekerek izin vermemesi dikkatlerden kaçmadı. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri stantları gezdi.



CİNİSLİ NE YAPMIŞTI?

“Erzurum Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmalı” açıklamasından sonra belediyenin hesaplarına bloke konulduğunu ve alacakları nedeniyle bankaların taşınmazlara el koyduğunu öne süren İYİ Partili Cinisli, geçen hafta TBMM'ye soru önergesi vermişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplandırmasını istediği soruları sosyal medya hesabından da paylaşan Cinisli, “AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarının boyutu, hesaplarına bloke konulup konulmadığı ve şehrimizin arazilerinin haciz yoluyla satışa çıkarılıp çıkarılmadığı ile ilgili soru önergesi verdim. Resmi cevabı sizlerle paylaşacağım İnşallah” notunu düşmüştü.








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaşım 01 Ocak 1970 02:00

    İyi partiye oy vermedim ama sekmen belki biraz utanır adamın elimi sıkmamak nedir söyledikleri yalansa çıkar belgelerle cevap verir yakanını ortaya çıkarır peşinede mahkemeye verirsin ama nerdeeeee adam söyledi söyleyeceğini bundan tık yok elini sıkmamış oda onun terbiyesizliği cinisli sevmesem bile bu memleketin öz evladı Ankara’da ki Erzurum günündede rektörü görmemezlikten geldi bence erzuruma yakışmıyor bu adam kendini Erzurum’da Tayyip Erdoğan gibi sanıyor

  • Misafir hakan 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum erzurum olalı sekmen gibi bir zulüm hiç görmemişti..