Siyaset Haber Girişi : 03 Eylül 2015 18:51

İşte AK Parti Erzurum aday adayları

İşte AK Parti Erzurum aday adayları
Ak Parti 26. Dönem Erzurum Milletvekili Aday listeleri açıklandı.
Erzurumajans-Ak Parti 26. Dönem Erzurum Milletvekili Aday listeleri açıklandı.

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçim öncesi milletvekili aday adaylarının başvuru süresinin bugün akşam 19.00 itibariyle sona erdiğini belirtti.

7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan süreci değerlendiren Bakan Fatih Yeşilyurt, "Ak Parti Genel Başkanı Başbakanımızı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu görevi alarak tüm siyasi partilerin liderleri ile gerekli görüşmeleri yaptı. Görüşmeler sonrasında kendisinin de basında açıkladığı gibi hiç bir parti ile siyasi koalisyon yapacak zemin oluşmadı. Her partinin kendine has öncelikleri vardı, bizde Türk siyasi tarihinde hiç olmayan bir tablo ile karşı karşıyayız. 1 Kasım 2015 Pazar günü seçim yapılacak. Ülke gündeminin en önemli maddesi seçim, ümidimiz tek başına bir iktidar çıkararak, hep birlikte yine huzurlu günlere erişiriz" diye konuştu.

Başkan Yaşilyurt, önceki dönem İçişleri Bakanlığı görevini yapan Efkan Ala'nın ilk tercih Erzurum olarak genel merkezden müracaatını yaptığını, yine önceki dönem eski Sağlık Bakanlığı görevini yapmış bulunan Recep Akdağ'ın da Erzurum için adaylık dilekçesini genel merkeze verdiklerini ifade ederek, "Şu ana kadar mevcut milletvekillerimizin de içerisinde yer aldığı toplam 64 aday adayı başvuruda bulundu. Bizim öncelikli hedefimiz bir önceki milletvekili sayısını geri almak, ilk hedefimiz o, başarabilirsek hedeflerimizi yüksek tutuyoruz, hedeflerimize ulaşmak noktasında yalnızca kendi isteğimiz yetmiyor, şehrin siyasi konjöktörü önemli, tamamen seçmenin tercihiyle alakalı, bizim hedefimiz HDP ye kaptırdığımız milletvekilini geri almak. Nihayi hedefimiz altıda altı yapmak" diye konuştu.

Yeşilyurt, 12 Eylül'de büyük kongrenin ardından adayların belirleneceğini ve Başbakan Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri öncesi 40 ilde miting yapacağını sözlerine ekledi.
Öte yandan bir önceki dönemde milletvekili olan Cengiz Yavilioğlu ve Muhyettin Aksak'ın da aday adaylığı müracaatında bulundukları öğrenildi.

İŞTE O LİSTE


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    kardeşim kırkıncı hoca ak partiye oy kazandırıyor diyon nasıl kazandırıyor anlamadım duyduğuma göre adnan yılmaza refarans oluyor adnan yılmaz aday olura ben oyumu ak partiye vermem vallahi billahi bu güne kadar oyumuda ak partiye vermişim çıkarın şu hocaları kendi işlerine baksınlar siyasetle işleri olmasın

  • Kemal AYDIN 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumda AK Parti Hdp barajı geçtiği her durumda maksimum 4 vekil çıkartabilirdi. Yani liste yanlıştı falan hikayesi boş. AK Parti kimi listeye koyarsa koysun 4 vekili alır. Güney illerinden HDP çıkar. MHP 1 vekil çıkarır. 3-2-1 yada 5-1 olma ihtimali yok, gerçekçi olun. Kırkıncı hoca AK Partiye oy kazandıran bir zat, Cumhurbaşkanınada Başbakanada yakın bir isim. Bir adayı değil tüm listeyi destekleyecek ama bir tanesi özel olacak. Efkan bey Recep bey sorgulanamaz. Zehra hanım Cumhurbaşkanımızın referansına sahip. Eee neyin hesabını yapacaksınız. Liste değişmez. 4,1,1 sonuc olur.

  • Erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    zehra hanım ıyıbı ınsan ama halkımız tanımıyo ıstanbuldan aday olması daha ıyı ınsanlar ıtal adaya tepkılı

  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Say`ın Efkan ala ve Recep Akdağ beyi listenin BAŞINDA göreceğimizden şüphem yok. Diğer adaylara gelince Hüseyin bey il başkanı Döneminde gayet başarılı bir şekilde gorevini yapmış ve halk tarafından sevilen bir kişiliktir. İbrahim bey MHP tabanının oylarını kesinlikle bölmüştür. Mustafa bey ise sadece siyasette değil, siyaset dışında da belli başarılara imza atmış bir kişiliktir. Onun da bu Şehre yararı olacağından hiç şüphem yok.. Nimet hanım Erzurum`da bayan kontenjanından yararlanıp listeye girebileceği kanaatindeyim.. Allah memleketimiz için hayırlısı ne ise onunla sonuçlandırır inşallah..

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    İbrahim aydemir hariç geriye kalan hepsi değişmeli ve Erzurum a hayrı olan lar ,dan olmalı mecliste uyuyan değil vatan için,cirpinanacak vekil lazim

  • Sezgin temiz 01 Ocak 1970 02:00

    Durmak yok yol maya devam

  • İbrahim T. 01 Ocak 1970 02:00

    Vesim YILMAZ belki Erzurum da yeterine tanınmıyor olabilir ancak kendisiyle İSKİ de çalışmış bir Erzurumlu olarak onun Erzurum ve Erzurumlu sevdasına şahitlik ederim. Bu sevdanın sahibinde çalışkan ve idealist olduğu için Erzurum ve Erzurumlular Vesim YILMAZ la gurur duyacaklardır.