Erzurum Haber Girişi : 29 Nisan 2020 16:00

İşte Erzurum'da son durum

İşte Erzurum'da son durum
Erzurum’da pozitif vaka sayısı 97’ye çıktı. Vali Okay Memiş, “Ne yazık ki Tekman’da bir cenazeye katılım sağlanması 43 vaka birden artırdı. Herkes dikkat edecek, gerekirse daha ağır tedbirler alırız” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş, üç saat süren İl Pandemi Kurulu Toplantısının ardından gazetecilerle bir araya geldi. Vaka sayısı açısından Erzurum’un nüfusa oranla Türkiye ortalamasında önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Memiş, bir hafta içinde vaka sayısında yaşanan artışın üzücü olduğunu dile getirdi.

43 VAKA BİRDEN ARTTI

Vali Memiş, “Geçen haftaya kadar 60-70 bandındaydık. Şu andaki toplam pozitif vaka sayısı 97. Rakam biraz arttı. Bunun en önemli sebebi ise çarpıcı bir şey söyleyeceğim. Tekman ilçemizde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu köyde ortaya çıkan bir pozitif vaka sebebiyle üç köyü karantinaya aldık. İstanbul’dan, Diyarbakır’dan, Muş’tan bu cenazeye katılmak üzere gelen hemşehrilerimiz 43 vaka birden artırdı. Bu kadar önlem almamıza rağmen vatandaşlarımızın bu davranışı vaka sayısını bir anda artırdı. Bu arada sahte seyahat belgesi düzenleyenler de tespit ettik onlarla ilgili de işlem yaptık” dedi.

7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ… MERKEZ KONTROL ALTINDA

Tedbirlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Memiş, salgının kent merkezinde kontrol altında olduğunu ifade etti. Vali Memiş şunları söyledi. “Şehir merkezinde bu salgını tamamiyle kontrol altına aldığımızı söyleyebiliriz. Günde ortalama 300 test yapıyoruz. Bazen hiç olmuyor, bazen 1-2 vaka çıkıyor. Hekim arkadaşlarımızın ifadesiyle bu durum salgının il merkezinde kontrol altında olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte rehavet Tekman’daki gibi bir sonuç doğurabilir. Bu kurallara uymamanın sonucudur. Şu ana kadar 7 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Çoğu 70 yaş üzeri ve çoklu organ yetmezliği olan vatandaşlarımızdı. Halen 9 hastamız yoğun bakımda ve 4’ü de entübe durumda. Bu arada 163 hastamızı da taburcu ettik. Bu da bizim için son derece önemli bir veri. Ayrıca çeşitli ülkelerden gelen 447 vatandaşımızda şu anda karantina altındalar. Hekimlerimiz onlarla da ayrı ayrı ilgileniyorlar.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Münir Kurudirek 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Valim; Saf, temiz ve iyiniyetli insanımız ne yazık ki Ulül emre itaati bilmiyor. Bu nedenle bir seferberlik halinde olduğumuz ve tedbirlere uyulmaması durumunda neleri kaybedeceğimizi daha anlaşılır biçimde ifade edilmesi gerekir. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

  • sinan 01 Ocak 1970 02:00

    SAYIN VALIM YAPTIGINIZ HIZNETLERDEN DOLAYI TESŞEKUR EDERIM GERCEKTENDE MARKETLER MANAVLAR ATES PAHASI BIZ SERVISCIYIZ OKULLAR KAPANDI VER ÖDEMELERIMIZI YAPAMADIK AYRICA CALISAMIYORUZ BU VIRUSTEN EN KARLI CIKANLAR MARKETLER IKI AY ONCEKI FIYATLARLA ŞU ANDAKI FIYATLAR ARASINDA IKI KAT VAR AMA BU INSANLARIN HIC BIR HAKKINI HELAL ETMIYOR SEBEB OLANLARA

  • Tatar şahin 01 Ocak 1970 02:00

    Manavlardan marketler den önce sayin valim önce sebze haline el atmaniz lazım 3 tane tüccarin elinde kalmış fiyatlar

  • Ersevinç ay 01 Ocak 1970 02:00

    Allah sizden razı olsun sayın valim benim kümes hayvanlarim var geçen iki gün sokağa çıkma yasağı 1 Yavru hayvanı acliktan kaybettim 155. Arıyor durumu söylüyorum bizene diyorlar ne yapmamız lazım evimle hayvanların bakım yeri yaklaşık 600 Metre

  • Zehra araz 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Valimiz bu süreçte cok iyi bı şekilde yönetiyosunuz Allah razı olsun ama şöyle bişe var marketler manavlar aşırı pahalı lütfen bunun içinde bir çözüm bulun . Allah yar ve yardımcımız olsun zor bi süreç..

  • Caner 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim bu süreci firsat bilenler var yumurta yağ bir çok gıda maddesinde faiş fiyatlar var bim sok ve birkaç marketler bu süreçte zam üstüne zam yapıyor gücü yetmeyen askari ücretle çalışan ve aylıksız izine ayrılan vatandaşlar buna güç yetiremiyor heleki bu ramazan ayında buna bir çözüm bulursanız seviniriz saygılar

  • Orhan KILIÇ 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Valim, Yapmış olduğunuz çalışmalara ve Korona virüs için almış olduğunuz önlemlere ve sağlık çalışanlarımıza çok,çok teşekkür ediyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun. Bende görmüş olduğum olumsuzluğu dile getirmek istiyorum. İlimizde bulunan özellikle büyük marketlerde sosyal mesafeye dikkat edilmediğine şahit oluyorum ve bunu hiç dikkate almıyorlar ne vatandaşımız, nede işletme sahipleri.Bu olumsuzluğun giderilmesi için gereğini arz ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

  • Mehmet çelik 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim öncelikle aldığınız tedbirler için teşekkür ederim Fakat bir kaç konu var bu alınan tedbirleri bozuyor 1 hastanede çalışan askeriyede çalışan belediyede çalışan şehir dışına çıkıp ilçe köy mezra geziyor Lütfen bunlar için bir yer bir alın Saygılar sunuyorum