Siyaset Haber Girişi : 26 Ağustos 2014 02:08

İstifalarını sundular!

İstifalarını sundular!
Bakanlar, Erdoğan'a teşekkür etti, Davutoğlu'na istifalarını sundu.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 61. Hükümetin son Bakanlar Kurulu toplantısında Bakanlar yeni Başbakan olmasına kesin gözüyle bakılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na "Rahat olun, istediğiniz arkadaşla çalışın" diyerek istifalarını sundu.

Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu bugün son toplantısını yaptı. Erdoğan, "Başbakan" sıfatıyla son kez geldiği Başbakanlık binasına gazetecilere el sallayarak girdi. Toplantı öncesinde Erdoğan, bakanlar ile toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi. Ak Parti Genel Başkanlığına adaylığı kesinleşen ve 62. hükümeti kuracak olan Ahmet Davutoğlu da toplantıya katıldı ve her zamanki yerine oturdu. Davutoğlu'nun hükümeti kurmasının ardından beklenen kabine değişikliği öncesi bazı bakanlar da son kez Bakanlar Kurulu'na katılmış oldu. Erdoğan ve Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir süre baş başa görüştü.

Erdoğan veda etti

Milliyet'ten Kıvaç El'in haberine göre Erdoğan "Başbakan" olarak son kez Bakanlar Kurulu'na Başkanlık ederken Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerine teşekkür ederek veda etti. Bakanların da Erdoğan'a teşekkür ettiği ve Davutoğlu'nun elini rahatlatmak için etik olarak istifalarını sundukları bildirildi. Bakanların, "Kabine çalışmalarında rahat olun, çalışma arkadaşlarınızı rahatça seçin" diyerek istifalarını verdikleri öerinildi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "2015 seçimlerine kadar Davutoğlu kabinesinde yer alacak mısınız?" sorusu üzerine, "12'den vurdun. 5 yıl Meclis Başkanlığı yaptım 5,5 yıldan beri Başbakan Yardımcısıyım. Erdoğan ile beraber bulunduk ve onun gidiyor olması nedeniyle bizim de ona veda etmemiz lazım. Siyasi etik bakımından da doğru olan budur. Yeni bir başbakan geliyor çalışma arkadaşlarını kendisi seçecektir. Ben bana yakışanı yaptım. Her şey yeni Başbakan'ın tekdirinde olacaktır. Bugüne kadar iyi bakanlarla çalıştık bundan sonra da tüm bakanların hedefe koşacaklarını düşünüyorum. Bütün arkadaşların hedefe koşacaklarını düşünüyorum şahsım ile ilgili takdiri hem bugünkü hem de görevi alacak başbakan takdir ederler. Biz onlar için en doğrusunu söylemiş olduk" dedi.

"Yorum serbest"

Arınç, "Yakışanı yaptım dediniz istifanızı mı verdiniz?" sorusuna, "Nasıl istersen anla, yorum serbest. Usül böyledir yeni Başbakan varsa yeni Başbakan kendi ekibi seçme hakkı verilmelidir. Hem bir önceki Başbakan için o bizi tercih etmiş hem ona teşekkür için hem de yeni Başbakana 'rahat olun çalışma arkadaşlarınızı seçin, size teşekkür ediyoruz' dedik" yanıtını verdi. Bir gazetecinin soruları sorarken "Ak Parti'nin 3 sac ayağından Erdoğan Köşk'e çıkıyor" ifadesini kullanırken Arınç'ın, "Birileri de 4 derler" diye düzeltmesi ise dikkat çekti. Milliyet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.