Siyaset Haber Girişi : 24 Eylül 2019 16:30

İYİ Parti'ye icra şoku

İYİ Parti'ye icra şoku
İYİ Parti eski İl Başkanı İbrahim Dumlu’nun Milletvekili Naci Cinisli için, ''Mahkemede hesaplaşacağız'' açıklamasından sonra iş insanı Osman Resuloğlu da partiden alacağına karşılık icra takibi başlattı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İYİ Parti eski İl Başkanı İbrahim Dumlu’nun Milletvekili Naci Cinisli için, “Mahkemede hesaplaşacağız” açıklamasından sonra iş insanı Osman Resuloğlu da partiden alacağına karşılık icra takibi başlattı. Üst üste gelen haberler karşısında Milletvekili Cinisli’nin tavrı merak konusu oldu.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli geçen 20 Haziran’da düzenlediği basın toplantısında, “Partim HDP ile aynı istikamette bakıyor” diyerek istifa eden İl Başkanı İbrahim Dumlu’yu sert sözlerle eleştirmiş, partinin tüm hesaplarını inceleteceklerini söylemişti. Cinisli ayrıca, “Partimiz yerel seçimler için Erzurum’a rekor denecek bir para gönderdi. Bu arkadaşımız nereye ne kadar harcamış, nereden ne alınmış tek tek incelenecek. Bu inceleme genel merkez düzeyinde de yapılacak. Böyle asılsız iddiaları ortaya atıp gitmek olmaz. İbrahim Dumlu hesap verecek” demişti. 

ÜÇ AY SONRA AÇIKLAMA YAPTI

Milletvekili Cinisli’nin bu açıklamalarından tam üç ay sonra sessizliğini bozan İbrahim Dumlu, bu sabah medya kuruluşlarına gönderdiği yazılı bir açıklamayla bir kez daha istifa gerekçesini açıkladı. Dumlu, Milletvekili Cinisli’nin suçlamaları için, “Kurduğu tehditvari cümlelerle itibarımıza resmen kast etmiştir” dedi. Dumlu ayrıca, “Kamuoyu bilmelidir ki, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ile karşılaşacağımız tek mecra bundan böyle Yüce Türk Mahkemeleridir” diye konuştu.

İCRA TAKİBİ BAŞLATTI

Sabah saatlerinde gelen bu açıklamanın ardından İYİ Parti Erzurum Teşkilatı bir şok daha yaşadı. İş insanı Osman Resuloğlu, Mart ayından bu yana partiden alacağı olan 47 bin 506 TL’yi tahsil edemeyince icra takibi başlattı. 4. İcra Müdürlüğü’nden çıkan kararın partiye bildirilmesine rağmen alacağını tahsil edemeyen Resuloğlu, İYİ Parti Genel Merkezi’yle de görüşerek durumu anlattı. Resuloğlu, “Aylardır alacağım için partinin tüm yetkili organlarını aradım ancak sonuç alamadım. Son olarak Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Özel Kalem Müdürü Hülya Hanım’a ulaştım. Ancak o da ‘İcraya ver partiyi boşalt’ dedi. Bu söylem karşısında gerçekten çok üzüldüm ancak ticari yaşantımı sürdürebilmem için de bu paraya ihtiyacım var” dedi.

Öte yandan bu hafta sonuna kadar icra memurlarının partiye gideceği öğrenilirken, Milletvekili Cinisli’nin hem İbrahim Dumlu’nun açıklamaları hem de icra davasıyla ilgili ne yapacağı merak konusu oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.