Türkiye Haber Girişi : 14 Kasım 2019 16:15

İzmir'deki görüntüler Türkiye'yi sarstı!

İzmir'deki görüntüler Türkiye'yi sarstı!
İzmir'de çekilen görüntüler Türkiye'yi sarstı... Engelli gence yapılan eziyet görüntülerinin ortaya çıkmasının arından mağdurun annesi konuştu.
Erzurumajans-İzmir'de çekilen görüntüler Türkiye'yi sarstı... Engelli gence yapılan eziyet görüntülerinin ortaya çıkmasının arından mağdurun annesi konuştu. Genci streç filme sarıp tekmeleyen, üzerine su döküp cinsel tacizde bulunan iki sanığın 'şaka' dediği görüntüleri izlediğin de yere yığıldığını belirten anne T.A., "Bir anne olarak beni düşünün. O görüntülerde şaka olacak bir durum var mı karar verin" dedi.

İzmir’in Konak ilçesinde bir pompa firmasında çalışan yüzde 50 engelli 18 yaşındaki A.H., iş yerinde çalışan F.K. ve N.S. tarafından eziyete maruz bırakıldı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde N.S. ve F.K. isimli şahıslar, A.H.'nin tüm vücudunu streç filme sarıp yere yatırdı, ardından tekme ve tokat atarak üzerine su döktü. Bir başka şahıs da durumu gülerek izlerken, görüntüler A.S. isimli başka bir kişi tarafından çekildi.

'YAPMAYIN' DİYE BAĞIRDI

Bu sırada A.H. "Yapmayın" diye bağırırken, şahıslar tavırlarını sürdürdü. Şahıslardan N.S.'nin engelli gence cinsel tacizde bulunduğu da görüntülere yansıdı.

EŞİ GÖRÜNTÜLERİ GÖRDÜ, SAVCILIĞA BAŞVURDU

A.S. isimli ortak arkadaşları tarafından çekilen görüntü WhatsApp grubunda paylaşılınca A.H.'nin eşi R.H. bu paylaşımı görüp suç duyurusunda bulundu.

A.H., savcılığa verdiği ifadede çekilen görüntülerin ikazına rağmen arkadaş WhatsApp grubunda paylaşıldığını ve N.S.'den şikayetçi olduğunu belirtti. Sanıklar soruşturma aşamasında yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra mahkemenin hazırladığı tensip zaptıyla tahliye edildi. Davanın ilk duruşması 21 Kasım’da görülecek.

'ŞAKANIN DOZUNU BİRAZ KAÇIRDIK'

Sanık N.S. ifadesinde, A.H. ile her zaman "kardeş gibi" şakalaştığını, görüntüleri A.H.'nin isteği ile arkadaşların bulunduğu WhatsApp grubunda paylaştığını ifade ederek, "Sanırım istemeden de olsa şakanın dozunu biraz kaçırdık" dedi.

ANNE T.A.: İZLEYİNCE YERE YIĞILDIM

Öte yandan A.H.’nin annesi T.A. yaşanan olay sonrası konuştu. Sanıklara tepki gösteren anne T.A., “Çocuğum bir firmada çalışıyordu. Akşam eve kafası kanlı geldi. Bir şey demeden kuşlara yem vermeye gitti. Telefonuna mesaj gelmeye başlayınca eşi telefona bakmış ve görüntüleri görmüş. Yanıma ağlayarak geldi. Görüntüleri izleyince yere yığıldım. Hemen karakola gittik. İfadelerimizi aldılar ama adamlar 4 gün tutuklanmadı, sonra 4 ay boyunca tutuklu kalıp salındılar. Bu görüntülerin şakaya benzer bir tarafı varsa ben davacı olmam. Cümle alem gördü. Bir anne olarak beni düşünün. O görüntülerde şaka olacak bir durum var mı karar verin. Oğlum hepten kötü oldu. Çocuğu ile ilgilenmiyor, yemek yemiyor. 21 Kasım’da duruşma var. O insanların en ağır cezayı almalarını istiyorum. Çocuğumu streçe sarmışlar, su döküyorlar, tekmeliyorlar. Zorla öpmeye çalışıyorlar, taciz ediyorlar. İyi ki o görüntüyü gördük. Belki de çocuğuma daha kötü şeyler yapacaklardı. Görüntülerin tamamını izleyemedim bile. Hepimizin psikolojisi bozuldu, hepimiz perişanız” diye konuştu.

"ŞAKA OLMADIĞI AÇIK"

A.H.'nin avukatı Oğuzhan Bizkevelci, "Müvekkilimin istismara ve eziyete uğradığı dosyadaki delillerle açık bir şekilde ortada. Gereken savunmayı yaptık ama mahkeme tensip zaptıyla tahliye kararı verdi ama İzmir mahkemelerinin adaletine güveniyoruz. Sanıkların kaçma ve delil karartma şüphesi var. Olaydan bir utanma ve pişmanlık yaşamadıklarını gördük. ‘Şaka amaçlı’ diyorlar. Şaka amaçlı olmadıkları videolara yansıyor. Bu cinsel amaçla çekilmiş bir videodur. Biz ilk duruşmada İzmir mahkemelerinin adaleti sağlayacağına güveniyoruz. Bakanlığın dosyayı takip ettiğini duyduk. Bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hüseyinakpianr 01 Ocak 1970 02:00

    Ya şu adamaları an ağır cezayı versinler şu özürlü çocuğu ne hale getiriyorlar sayın iç işleri bakanımız Süleyman Bey inşallah bu görüntüyü görür ve gereken ceyi işlem yaptırır benimde özürlü çocuğum olabilir böylemi yapmaları lazım onu yapan insan olamaz hayvan bile yapmaz bu nasıl bir dünya