İlçeler Haber Girişi : 18 Mayıs 2018 21:00

Jandarmadan örnek davranış

Jandarmadan örnek davranış
Aşkale ilçe Jandarma komutanlığı ekipleri rutin kontrolleri sırasında yolda yaralı bir Ebabil kuşu buldu.
Erzurumajans-Aşkale ilçe Jandarma komutanlığı ekipleri rutin kontrolleri sırasında yolda yaralı bir Ebabil kuşu buldu.

Alınan bilgiye göre Aşkale ilçe jandarma komutanlığı ekipleri arazi devriyesi sırasında yerde uçamayan çırpınarak kaçmaya çalışan bir kuş gördüler. Sonrasında kuşa yaklaşınca uçamadığı yaralı olduğu anlaşılan Ebabil kuşu incitilmeden yakalanarak Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğüne haber verildi.

Olay yerine gelen Milli Park yetkilileri Ebabil kuşunu alarak tedavisi için Erzurum'a Veteriner Fakültesine götürdüler.

EBABİL KUŞU

Ebabil kuşu, kırlangıçlara göre kanatları daha uzun ve kavisli bir kuş türüdür. Gece-gündüz havada kalır ve uçarken uyurlar. Geceleri gören bir türdür. Yalnızca üreme dönemlerinde yere inip, kayalıklardaki ve yüksek binaların çatılarındaki yuvalarında uyurlar. Sürüler halinde, tiz çığlıklar atarak uçarlar. Ayaklarının üstünde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde duramazlar. Türkiye'de ilkbaharda görülmeye başlar, sonbaharda güneye göç ederler.

Son zamanlarda hayvanlara yapılan işkence olaylarına karşın Aşkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı davranış memnuniyet verici olarak karşılandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.