Teknoloji Haber Girişi : 15 Mayıs 2015 16:30

Kablo yerine devasa aynalarla elektriği iletmeyi hedefliyor

Kablo yerine devasa aynalarla elektriği iletmeyi hedefliyor
Erzurum'da yaptığı ilginç aletlerle bilinen Ebubekir Taşbaşı, yeni projesiyle yüksek gerilim hattındaki elektriği kablo yerine devasa aynalarla ileterek kaçak elektriğin ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor.
Erzurumajans-Erzurum'da yaptığı ilginç aletlerle bilinen Ebubekir Taşbaşı, yeni projesiyle yüksek gerilim hattındaki elektriği kablo yerine devasa aynalarla ileterek kaçak elektriğin ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Erzurum'da yaşayan ve yaptığı birbirinden ilginç aletlerle adını duyuran emekli elektrik teknisyeni 4 çocuk babası Ebubekir Taşbaşı (52), yaptığı 27'inci projesiyle kaçak elektriği ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Dağlarda yer alan yüksek gerilim hatlarındaki elektriği kablo yerine devasa aynalarla atlamalı geçiş sistemiyle gideceği yere ulaştırmayı planlayan Taşbaşı, kendi imkanlarıyla yaptığı maketle projesini tanıttı. Ebubekir Taşbaşı, elektrik direklerindeki kablolara farklı bir kablo bağlayarak evlerine kaçak elektrik çekenlerin ve görüntü kirliliğin önüne geçmek için kablo yerine aynalarla geliştirdiği sistemle hazırladığı projesini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Kablo yerine aynalarla elektrik iletmeyi hedefleyen Ebubekir Taşbaşı, 380 bin volt elektriği kablosuz olarak devasa aynalarla gideceği yerlere göndereceğini söyledi. Taşbaşı, "Bu zamana kadar 26 proje yapmıştım, bugün de 27'inci projemi tanıtıyorum. Dağlardaki yüksek gerilim voltaj hatlarını kablosuz olarak devasa aynalarla taşımaya çalışacağız. Bu projemi uygulama üzerinde anlatabilmek için maketten direkler oluşturdum ve aynalarla elektriği iletmek istedim. Yüksek gerilim hattından çıkan 380 bin volt elektriği kablosuz olarak devasa aynalarla gideceği yerlere göndereceğim" dedi.

"AYNALARLA KAÇAK ELEKTRİĞİ VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIM"


Ebubekir Taşbaşı, "Devasa, yansıtıcı, alıcı aynalarla yüksek gerilim hatlarındaki elektriği atlamalı geçiş sayesinde direkten direğe ileterek gideceği yere ulaştıracağız. Direklerdeki kablolar yerine kullanacağımız devasa aynalarla elektriği iletmeyi planlıyoruz. Kışın yağmurlu ve karlı havalarda elektrik kaçağı oluyor. Direklerdeki elektriğin direnci düşüyor bunun sonucunda da kayıp kaçaklar ortaya çıkıyor. Bu kaybı önlemek içinde böyle bir şey düşündüm. Bazı insanlar yüksek gerilim hatlarından kaçak elektrik kullanıyor. Bunun da önüne geçmeyi hedeflediğim için aynalarla elektriği iletmeyi ve gideceği yere ulaştırmayı hedefliyorum" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.