Bölge Haber Girişi : 29 Temmuz 2015 19:00

Kaçırılan polisin evinde endişeli bekleyiş

Kaçırılan polisin evinde endişeli bekleyiş
Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekeli Mahallesi'nde oturan polis memurunun babası Kadir Yabalak ile annesi Dursun Yabalak, 3 çocuklarından ortancası olan Sedat Yabalak'ın kaçırılma haberiyle yıkıldı.
Erzurumajans-Kayınbabasını ziyarete gittiği Erzurum'dan görev yeri olan Şanlıurfa'ya dönerken Lice-Diyarbakır karayolu üzerinde, eşi Burcu Yabalak ve 3 çocuğunun gözleri önünde kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın Mersin'deki baba evinde endişeli bekleyiş sürüyor.

Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekeli Mahallesi'nde oturan polis memurunun babası Kadir Yabalak ile annesi Dursun Yabalak, 3 çocuklarından ortancası olan Sedat Yabalak'ın kaçırılma haberiyle yıkıldı. Yaşlı çiftin endişeli bekleyişi sürerken, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Garnizon Komutanı Savaş Cingöz, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün ve AK Parti İlçe Başkanı Celalettin Muz, aileyi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve eski Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, kaçırılan yeğeni için dua etmekten ve beklemekten başka çarelerinin olmadığını, devletin gerekeni yapacağından emin olduklarını, Allah'ın izniyle yeğenine sağ salim kavuşacakları umudunu yitirmediklerini söyledi. Baba Kadir Yabalak ise konuşamayacak durumunda olduğunu dile getirerek, dua ederek oğlundan gelecek iyi bir haberi beklediğini söyledi.

Anne Dursun Yabalak, oğlu ile kaçırılmadan bir gün önce telefonla görüştüğünü, oğlunun kendisini, televizyonda iki polisin öldürüldüğü haberini izlerken ağladığı sırada aradığını belirterek, "Anne hastalandın mı?' dedi. Yok çocuğum hasta değilim polislerin aileleri beni bitirdi dedim. Bana 'sabah yola çıkacağız anne izin bitti' dedi. Ben de abdestsiz, namazsız, duasız yola çıkma oğlum dedim. Ben her zaman size dua ediyorum, şehit ailelerine dayanamadığım için ağladım, kendim iyiyim, yeter ki siz iyi olun dedim. 'Anne korkma cesaretli ol. Cesaretini yitirme' diye yanıt verdi bana. Bu konuşmadan bir gün sonra kaçırıldığı haberini aldım, sonrasında ben bittim" diye konuştu.

Terörün bitmesini, şiddetin son bulmasını isteyen anne Yabalak, "Bitsin artık bu. Bir çocuğun yetişmesi ne kadar zor, çok zor. Ben çocuklarımın yüzüne sinek kondurmazdım. Sadece Allah'tan beklentim çocuğum sağ salim beni bulsun. Gücüm yettiğince dua ediyorum. Dualarınızı eksik etmeyin" şeklinde konuştu.

Çocuğuna sağ salim kavuşmak istediğini dile getiren anne Yabalak, şöyle devam etti:
"Terör bitsin, kimse ölmesin. Ancak başına geldiği zaman acı değerini biliyorsun. Bir evlat yetiştirmek için yıllarını veriyorsun, bir günde bitmesin. Devletin terörü önlemesini istiyoruz. Çocuğumu sağ salim bana göndersinler. Kimsenin ciğeri yanmasın. Evlat acısı gibi büyük acı yok. Yanmasın anaların yüreği."

LİCE'DE TERÖRİSTLERİN KAÇIRDIĞI POLİSİN EŞİ OLAY ANINI ANLATTI
BURCU YABALAK: "YALVARDIM AMA EŞİMİ BIRAKMADILAR"
 "ÇOCUKLARIMIN BABASININ ARDINDAN BAKAKALDIM"


Erzurum'dan Şanlıurfa'ya giderken Lice'de yol kesen PKK'lı teröristlerin kaçırdığı polisin eşi, olay anını gözyaşlarına boğularak anlattı. Polis eşi, 3 çocuğunun babalarının yolunu beklediğini söyleyerek eşinin serbest bırakılmasını istedi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Sedat Yabalak, yakınlarını ziyarete gittiği Erzurum'dan dönerken dün Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı. Sabah saatlerinde ailesiyle birlikte Erzurum'dan görev yeri Şanlıurfa'ya gitmek üzere Bingöl üzerinden Diyarbakır'a giden polis memuru Sedat Yabalak ve ailesinin içinde bulunduğu otomobil, yol kesen silahlı PKK'lı bir grup tarafından durduruldu. Yapılan kimlik kontrolünde polis olduğunu anladıkları Yabalak'ı yanlarına alan PKK'lılar, ailesini serbest bıraktıktan sonra dağlık alana götürdü. Ailesinin haber vermesi üzerine ortaya çıkan olayda güvenlik güçleri, polis memuru Sedat Yabalak'ı kaçıran PKK'lıları yakalamak amacıyla operasyon başlattı.

EŞİ OLAY ANINI ANLATTI

Bayram ziyareti için Hatay'dan Erzurum'a yakınlarını ziyaret için geldiklerini ve dün Şanlıurfa'ya gitmek için üç çocuklarıyla birlikte yola koyulduklarını belirten Burcu Yabalak, "Otomobilimizle hızlı bir şekilde o güzergahı geçmeye çalışıyorduk. O esnada birden arkamızdan ateş açıldığını gördük. Çocuklar ve ben çok korktuk. Lastiğimiz patladı sandım. Sonra teröristler arabayı durdurdu. Eşim ehliyet ve normal kimliğini gösterdi. Bunlar belindeki tabancayı fark edince polis olduğunu anladılar ve tehditle cüzdanını istediler. Eşim cüzdan taşımadığını söyledi. Ancak tekrar istediler ve arkadakilere Kürtçe bağırarak diğer teröristleri aracın yanına çağırdılar. Eşimi zorla araçtan çıkardılar. Bizi serbest bırakacaklarını söylediler ve eşimi götürdüler. Yalvardım ama eşimi bırakmadılar. Arkasından uzun süre bakakaldım. Sonra arabayı sürerek ilerideki karakola giderek eşimin kaçırıldığını haber verdim."

Burcu Yabalak, Zeynep (1), Eymen (13) ve Muhammet Emin (7) isimli üç çocuğunun babalarının yolunu beklediklerini gözyaşlarına boğularak anlatarak "Eşimi serbest bıraksınlar. Vicdanları varsa eşimi bıraksınlar. Çocuklar babalarını bekliyor. Gereken neyse yapılsın" diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.