Erzurum Haber Girişi : 12 Ekim 2015 15:30

KADEM'den ASP'ye ziyaret

KADEM'den ASP'ye ziyaret
Erzurum Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) temsilcileri Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları'nı ziyaret etti.
Erzurumajans-Erzurum Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) temsilcileri Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları'nı ziyaret etti. 

Ziyarette KEDAM Erzurum Şube Başkanı Ayça Kaşıkçı, Yürütme Kurulu Üyeleri Selma Deniz, Serap Sekmen, Özgür Yeşiloğlu ve Gençlik Komisyon Başkanı Fadime Çetres katıldı.

Kaşıkçı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün önemli çalışmalara imza atan bir kurum olduğunu anımsatarak, kurumun kadın odaklı hizmetlerinde ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti.

Kadınların bilinçlendirilip toplum hayatında daha aktif şekilde yer almasını sağlamak için çeşitli projeler hazırladıklarını belirten Kaşıkçı, özellikle eğitim alanında saha çalışmalarına yoğunlaşacaklarını ifade etti.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE SİNERJİ SAĞLANACAK

Sivil Toplum Kuruluşlarının diğer kurumlarla iş birliği yapmasının gerekliliğine değinen Kaşıkçı, ''KADEM'İN görevi kadının cinsiyetinden dolayı tabi tutulduğu ayrımcılığı engellemek, farklılıklarından doğan mağduriyetini gidermek, şiddet görmüş kadınların hayata kazandırılmasını sağlamak, aile içerisinde alınan eğitimle şiddetin önüne geçmektir. KADEM kadınları bilinçlendirerek onların özgürlüklerinin keyfi bir şekilde kısıtlanmasının önüne geçerek duygusal anlamda kendi hemcinsinin tahribatını engellemek, kadının ötelenmesi ve ikincileştirilmesi amaçlarını önlemek için var. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kadınlara yönelik önemli çalışmalar yapıyor, özellikle eğitim alanındaki çalışmalara kadınların katılımı sağlayarak, saha çalışmalarına ağırlık vermek istiyoruz''

KADIN HİZMETLERİNE YOĞUNLAŞIYORUZ

Abdulhakimoğulları ise kurumun kadına yönelik çalışmaları konusunda bilgi paylaşımında bulunarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmaları önemsediklerini ifade eden Abdulhakimoğulları, Erzurum'da Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi kurulduğunu anımsattı.

Kadınların sadece şiddetle anılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Abdulhakimoğulları, kadına bakış açısının düzeltilmesinin büyük bir gereklilik arz ettiğini ifade etti.

Abdulhakimoğulları, şunları söyledi: ''Aile kurumunun temel taşı değerlerimizin temsilcisi taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın erkek herkesin ortak sorumluluğudur. KADEM ile kadın hizmetleri konusunda ortak çalışmalar yapmak, kadın sorunları konusundaki etkinliği artıracaktır. Sahada yapılacak her türlü çalışmaya katılmaya hazırız''  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.