Bölge Haber Girişi : 21 Aralık 2010 13:41

Kadınlar 2011'e hazırlanıyor!..

Kadınlar 2011'e hazırlanıyor!..
25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları heyecanı, Erzurumlu ev hanımlarını da sardı. Kadın kuruluşları, oyunlar süresince açılacak standlarda Erzurum'a özgü kıyafet, yiyecek, süs eşyalarını sergileyecek.

Erzurum Ajans-25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları heyecanı, Erzurumlu ev hanımlarını da sardı. Kadın kuruluşları, oyunlar süresince açılacak standlarda Erzurum'a özgü kıyafet, yiyecek, süs eşyalarını sergileyecek.

27 Ocak- 6 Şubat 2011 günlerinde yapılacak Kış Oyunları öncesi kentteki 18 kadın kuruluşu, tanıtım atağına hazırlanıyor. Derneklere üye ev hanımları, kentin tanıtımı için kurulacak stantlarda Erzurum'a özgü ihramdan yapılan kıyafetleri, aksesuarları, keçi ve koyun yününden örülen papak, atkı, eldiven, çorap ve patikleri, yöresel yemek ve tatlıların satışını yapacak.

Kış Oyunları için kente çok sayıda turistin gelmesinin beklendiğini kaydeden kadın dernek yetkilileri, çoğunluğu ev hanımı olan dernek üyelerinin, bölgenin kültürünü yansıtan ürünlerin hazırlıklarına başladıklarını söyledi. 2011 Kış Oyunları'nın örtünme amaçlı kullanılan ve bölgeye özgü ihramın tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu anlatan yetkililer, ihramdan üretilecek modern kıyafetlerin standlarda satışa sunulacağını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.