Spor Haber Girişi : 28 Kasım 2016 18:43

Kadınlar Curling takımı Avrupa ikincisi oldu

Kadınlar Curling takımı Avrupa ikincisi oldu
Erzurum'daki Kadın Curling Milli Takımı, Le Gruyere Avrupa Curling Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalya kazandı.
Erzurumajans-Erzurum'daki Kadın Curling Milli Takımı, Le Gruyere Avrupa Curling Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Aynı zamanda Avrupa'nın en iyi 10 takımı arasına giren Milli Takım, Erzurum Havalimanında bar gösterisiyle coşkuyla karşılandı.

İskoçya'nın Braehead kentinde yapılan Le Gruyère Avrupa Curling Şampiyonası'na katılan Kadınlar Curling Milli takımı, ikinci olarak gümüş madalya aldı. Çiçeklerle karşılanan takımın gelişiyle bar ekibinin gösterileri sergilendi. Antrenör Fatih Ağduman yönetimindeki başarılı oyuncular Dilşat Yıldız, Öznur Polat, Ayşe Gözütok ve Semiha Konuksever'i çiçeklerle karşılayan heyet takımı tebrik etti.

Oyuncuların önemli bir başarı elde ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "İskoçya'da yapılan Avrupa Şampiyonasında sevindirici bir haber aldık. Kadınlarda Avrupa ikincisi ve Avrupa'nın en iyi 10 takımından biri olduk. Bu ilk olmayacağı gibi son da olmayacak. Bundan sonra başarılarımız devam edecek. Erzurum bir kış memleketi. Kış sporlarının yoğun olduğu bir il. Artık buz hokeyi, buz pateni, sürat pateninde Kuzey ve Alp Disiplininde de yine aynı başarıları elde etmek ve bundan sonra EYOF öncesi bu organizasyon bu başarıda bizim için büyük moral oldu. Genç arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Hedeflerinin altın madalya olduklarını belirten kaptan Dilşat Yıldız ise, "Güzel bir başarı elde ettik. Bu bizim için gurur verici bir şey. İnşallah daha sıkı çalışarak daha iyi yerlere geleceğiz. Macaristan maçı oldukça çekişmeli geçti. İyi oynadık ama son anda kaybettik. Şimdilik A grubuna çıktık ve burada kalmayı istiyoruz. Altın hedefliyorduk gümüş oldu. Bir daha ki sefere altınla döneceğiz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.