Bölge Haber Girişi : 25 Nisan 2016 21:15

Kağızman'da PKK'ya darbe

Kağızman'da PKK'ya darbe
Kağızman'da PKK'lı teröristlare yönelik yürütülen Şehit J. Asb. Bçvş. Nurettin Öztürk-7 operasyonunda 5 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Erzuırumajans-Kağızman'da PKK'lı teröristlare yönelik yürütülen Şehit J. Asb. Bçvş. Nurettin Öztürk-7 operasyonunda 5 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından 23-25 Nisan 2016 tarihleri arasında Kars ili Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde icra edilen Şehit J. Asb. Bçvş. Nurettin Öztürk-7 operasyonu kapsamında icra edilen temas aramaları esnasında bir grup BTÖ mensubu ile sıcak temas sağlandı. Temas neticesinde (5) BTÖ mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. 1 askeri personel ise teröristlerce açılan ateş sonucunda ayağından hafif şekilde yaralandı.

"ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ"

Kağızman'da güvenlik güçlerinin düzenlediği ve 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, ölü olarak ele geçirilen teröristlerle birlikte; (1) adet Bixi makineli tüfek, (3) adet Kaleşnikof piyade tüfeği, (1) adet RPG-7 roketatar, (1) adet Glock marka tabanca, (250) adet Bixi makineli tüfek mühimmatı, (10) adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, yaklaşık (400) adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, (3) adet anti tank RPG-7 mühimmatı, (1) adet Yaesu marka el telsizi, (1) adet güneş paneli (batarya şarjı için), (4) adet sırt çantası, (3) adet uyku tulumu, (3) adet şemsiye, (5) adet met ve bol miktarda kalem pil ele geçirildi.

"YAŞAM VE GIDA MALZEMELERİ BULUNDU"

Güvenlik güçlerinin bölgede icra ettiği temas aramaları esnasında BTÖ mensuplarına ait; muhtelif miktarlarda kablo, panço, pantolon, gömlek, koli bandı, soba borusu, büyük kazan, hücum yeleği, ekmek sacı, tabak, un, şeker, çay, deterjan, sıvı yağ, turşu, bal, un, semer ve battaniye bulunarak ortaya çıkarıldı.

Kağızman Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla ele geçirilen silah ve mühimmatlar muhafaza altına alındı. Yaşam malzemeleri olay yerinde imha edilirken, olayla ilgili adli tahkikata başlandı.

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; "Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir" denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.