Spor Haber Girişi : 20 Mart 2017 17:45

"Kalenin Al Yazmalıları" tiyatro gösterisi beğeni topladı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası tarafından düzenlenen Çanakkale Savaşındaki kadın kahramanların hayatlarının anlatıldığı'' Kalenin Al yazmalıları'' isimli tiyatro gösterisi sahnelendi
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası tarafından düzenlenen Çanakkale Savaşındaki kadın kahramanların hayatlarının anlatıldığı'' Kalenin Al yazmalıları'' isimli tiyatro gösterisi sahnelendi.

Necip Fazıl Kültür Merkezi salonunda sahnelenen oyuna Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu eşi Nilgün Azizoğlu, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik'in eşi Nadire Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın eşi Zehra Aslan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yücel Kara, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş ve eşi Hatice İlbaş, kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlbaş, burada yaptığı konuşmada, yetiştirme yurdunda kalan çocukların yetenekleri doğrultusunda yetiştirildiğini ifade etti.

Tiyatro oyununun Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklar tarafından sahnelendiğini belirten İlbaş, "Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvasında kalan çocuklarımız ve kurum çalışanlarımız tarafından 18 Mart Şehitleri anma programları kapsamında kahramanlık destanını içeren anlamlı bir oyunu sergilenecek. 18 Mart kahramanlık destanının adıdır. Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Çocuklarımızın tarih bilinciyle yetiştirilmesi bizler için büyük önem arz etmektedir. Yurtlarımızda ve yuvalarımızda kalan çocuklarımızın başarılarına ve mutluluklarına tanık olmak bizlere haz veriyor. ''Biz büyük bir aileyiz'' misyonuyla yola çıkan kurumumuzdan başarılı gençlerin çıkması bizleri umutlandırıyor. Çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendiriyor, eğitimlerine önem veriyoruz. Vizyonumuz, ülkemizi hayallerini gerçeğe, mutluluğunu yüzüne, sesini kürsüye taşıyabilen çocukları olan rol model bir ülke haline getirmektir. Her yıl ilimizde bu farkındalığı oluşturmak, kamuoyunu bilgilendirmek, yetişkinlerin de konu üzerine dikkatini çekmek için tanıtıcı faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Yetiştirme Yurtlarımızda ve Çocuk Yuvalarımızda kalan çocuklarımızın, yurttan sonraki hayatlarında da başarılı olmaları için yoğun gayret içerisindeyiz. Geçmişte kuruluşlarımızdan hizmet alan çocuklarımızın katılacağı etkinlikler düzenlenmeye devam edeceğiz. Oyunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Minel Alya Bayrak'ın yazdığı, Hüseyin Güler'in yönettiği oyun sahnelendi.

izleyicilerden tam not alan tiyatro oyununda Zeynep Saraçoğlu, Cemile Türkmen, Gül Polat, Gamze Öztürk,Çiğdem Yakut, Seçil kaplan, Ceren Sevinç, Dilara Benile, Şeymanur Başaran, Sevgi Mersin, Didem Benile, Esengül Yıldırım, Tuba Kızıl, Rugayye Yıldızhan, Zuhal Aydın, Emre Korkmaz ve Ömer Kalyon rol aldı.

Oyunun ardından, Nilgün Azizoğlu ve protokol eşleri tarafından tiyatro oyununda rol alan çocuklara ve yönetmenlere plaket ve teşekkür belgesi verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.