Siyaset Haber Girişi : 23 Mart 2018 17:15

Kalkınma Bakanı Elvan’dan Başkan Sekmen’e övgü

Kalkınma Bakanı Elvan’dan Başkan Sekmen’e övgü
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e kentte hayata geçen projelerden ötürü teşekkür etti.
Erzurumajans-Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e kentte hayata geçen projelerden ötürü teşekkür etti.

11. Kalkınma Planı Doğu Anadolu Bölge Toplantısı’na katılmak üzere kente gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, toplantı sonrası önce AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nı ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 ve 2016’da yatırıma en çok pay ayıran yerel yönetim olarak Türkiye birincisi seçildiğini bildirdi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da, ziyarette gazetecilere değerlendirmede bulundu. Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erzurum geçmişte çok güçlü bir ticaret merkeziydi. AK Parti iktidarlarına kadar maalesef Erzurum’un o güçlü ticaret merkezi hüviyeti ortadan kalkmıştı. Erzurum bu coğrafyanın çok önemli bir merkezi konumunda. 2002 yılından itibaren AK Parti iktidarıyla birlikte gerçekten Erzurum’da inanılmaz bir gelişme yaşandı. Vilayetimiz 16 yılda ciddi bir kalkınma sürecine girdi. Erzurum’un tüm potansiyeli gerçek anlamda değerlendirildi. Özellikle ticaret alanında Erzurum’un güçlü yapısını sanayi altyapısıyla inşallah önümüzdeki süreçte daha çok destekleyeceğiz.”

16 yıldır devam eden yatırımlarla Erzurum’un kabuğunu kırdığını ifade eden Bakan Elvan, Başkan Mehmet Sekmen ile birlikte kentte önemli yatırımların da hayat bulduğunu bildirdi.

Bakan Elvan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ilimizde çok önemli yatırımları gerçekleştirdi. Burada metruk birçok alanı güzel mekânlara dönüştürdü. Yeni rekreasyon alanları oluşturdu. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu çalışmalar devam edecek. Biz de Kalkınma Bakanlığı olarak Belediyemize her daim destek vermeye devam edeceğiz. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Merak ettim Acaba hangi projelerden dolayı övgü almış...:) :) Yalandan kim ölmüş...:) :)