Kültür-Sanat Haber Girişi : 26 Mart 2015 19:49

Kar film festivalinde ödüller sahibini buldu

Kar film festivalinde ödüller sahibini buldu
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Kar Film Festivalinde ödüller sahibini buldu.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Kar Film Festivalinde ödüller sahibini buldu.

5 dalda yaklaşık 200 filmin yarıştığı 11. Uluslararası Kar Film Festivalinin gala gecesinde ödüller sahiplerini buldu. Kar Film Festivalinde dallara göre ödül alanlar ve eserleri şöyle: Deneysel; 1. Alparslan Karlıoğlu - K- Etkisi, 2. Sefa Can Aydoğdu - Sait Yavuz Emret, 3. Berk Sata - 770, Belgesel; 1. Yahya Ercan - Katık, 2. Engin Uğan - Anadolu'nun Çatısında, 3. Ramazan Dinler - Çırak, Kurgusal; 1. Ömer Miraç Tunç - Cennetin Çiçekleri, 2. Fatma Arıcı - Dersimiz Alkol, 3. Emre Kılınç - Mahrem, Animasyon; 1. Ozan Gönen - Losing Colors, 2. Özge Boz - Malala, 3. Yunus Emre Algül - Ottoman Empire. Reklam dalında 1. ve 2.'lik ödülüne kimse layık görülmezken 3.'lük Zede filmiyle Metehan Şereflioğlu'nun oldu. Dereceye girenlerin ödülü iletişim fakültesi öğretim üyeleri ve festivale gelen konuklar tarafından verildi.

Öğrenci Komitesi Başkanları Ahmet Tevfik Karayurt ve Yaşar Bayoğlu yaptıkları açıklamada, "Festivalimiz, 23 Mart tarihinde açılış konuşmaları ve film müzikleri dinletisiyle başladı. Ardından Seksenler ekibiyle seksenler tadında bir söyleşi gerçekleşti. Seksenler Ekibinden sonra çeşitli festivallerde ödül alan Meryem filmini izleyip, filmin yönetmeni Atalay Taşdiken, yapımcısı Baran Seyhan ve oyuncularından Mehmet ustayla söyleşi yaptık. 24 Mart Salı günü festivalimiz sinema eleştirmenliği üzerine Suat Köçer'le söyleşi yaptık. Ardından yönetmenliğini Kaan Müjdeci'nin yaptığı çeşitli festivallerden ödül alan Sivas filmini izledik. Kendisiyle söyleşi yaptık. Ünlü fotoğrafçı Coşkun Aral'ı ağırladık. Sektörde tecrübeli olan mezunlarımız geldi tecrübelerini öğrenci arkadaşlarımıza aktardılar. Gala gecemiz ödül töreni ile son buldu."

'HABERLER ANLIK YER ALDI'

Festival Medya Komitesi Başkanı Yusuf Özgür Bülbül ise şunları kaydetti: "Özellikle son yıllardaki festivalimizde medya kısmına daha bir ağırlık verdik. Anlık haberler üniversitemiz internet gazetesinde yer aldı. Fakültemiz haber merkezinde bulunan; Sefa Sargın, Can Bayrak, Ahmet Atsız, Bilge Uğurlu, Elif Güneş ve Melik Bulmuş ve fotoğrafçı olarak görev yapan Rıdvan Dereli, Harun Polat ve Adem Avcı arkadaşlarımız aynı zamanda yerel ve ulusal basın mensuplarına da haber servis ettiler. Komitemiz adına her bir arkadaşımıza teşekkür ediyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.